İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evine corona virüsü girdiğini, yardımcısında corona virüsü çıktığını Türkiye SÖZCÜ'den öğrendi.Bu haber üzerine dün Akşener'e çok sayıda “Geçmiş olsun” telefonu, mesajı geldi. Biz de Akşener'le gündemdeki konulara ilişkin sohbetimizi sürdürdük.İktidarın bağış kampanyası için “Yeni Cami'de dilenip, Sultanahmet'te sadaka verilmez” benzetmesi yapan Akşener'e, “bunun ileri bir benzetme olup olmadığını” sordum. Akşener, şu cevabı verdi:‘BÖYLE KOMEDİ OLMAZ'*Hayır düşünmedim. Sayın Erdoğan'ın yaptığının tam tarifi buydu. Vatandaşına IBAN göndereceksin, sonra fert başı geliri 30 bin doların üstünde olan İtalya'ya, İspanya'ya ‘Yardım gönderdik' diye caka satacaksın.*Böyle komedi olabilir mi? Böyle bir anlayış devlet ciddiyetine yakışmaz. Cumhurbaşkanları kendi vatandaşları sıkıntı çekerken, uluslararası alanda kişisel PR çalışmalarına giremezler. Devlet yönetme yetkisinin getirdiği sorumluluk her şeyin önüne, ülkeni, vatandaşını koymaktır.*Kendi imajını milletinin sağlığının önüne koyan bir zihniyetle devlet yönetilmez. Bizim çağrımız çok net. Madem ona buna yardım gönderecek durumun var, önce sıkıntı çeken, açlık çeken insanına nakit yardımı yap.*Bu büyük millet gerekirse birbirine yardım eder. Ama önce sen devlet olarak vatandaşının yanında durmak zorundasın. Maalesef krizi değil, algıları yönetmeye çalışıyorlar.

İnfaz yasasında tavrımız çok net:
Bugün, TBMM'de infaz yasası teklifi ele alınacak. Akşener, partisinin bu konudaki tavrını şöyle anlattı:*Kadına şiddet uygulayanlar, çocuklarımızı istismar edenler ve uyuşturucu satıcılarının yararlanabileceği hiçbir çalışmanın yanında olmayız. Teröristlerin, Cumhuriyete, bayrağımıza ve Atatürk'e karşı işlenmiş suçların kapsama alınmasının karşısındayız.*Gece yarısı bir önergeyle ek yapabiliyorlar. Böyle bir adıma karşı iktidarı uyararak ön aldık. MİT mensubumuzun cenazesinin haberini yapan gazeteciler, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Murat Ağırel tutuklandı.*Teklifte değişiklik istedik, onların da yararlanmasını önerdik. Yeni mağdurlar yaratmanın anlamı yok.”Sözcü

ÇALIŞMALARINI EVİNDE SÜRDÜRÜYOR
Salgın günlerinde kendisini İstanbul Beylerbeyi'ndeki evinde izole eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çalışmalarını evinden sürdürüyor.

Akşener, Ankara Temsilcimiz Saygı Öztürk'ün sorularını yanıtladı.
AKŞENER NE YAPARDI?Akşener'e, “İktidarda siz olsaydınız, bu süreçte acil olarak hangi adımları atardınız?” diye sorduğumda şu karşılığı aldım:*Salgın bölge ülkelerine ulaştığı anda tüm sınırları kapatırdık. İşin uzmanlarını toplar ve onların önerilerine, siyasi ya da ekonomik maliyet hesabı yapmadan uyardık.*Hiçbir hesap, vatandaşımızın sağlığından kıymetli değil. Vatandaşlarımızın karşılaşacağı ekonomik sıkıntılara karşı önlem almak için, ekonominin tüm çarklarını bir araya getirir ve ortak bir yol haritası çıkarırdık.*Ortak akılla süreci nasıl yöneteceğimizi planlardık. Salgın ülkemize ulaştığında ise 3 haftalık bir zorunlu karantina ilan ederdik.KOLTUĞU DÜŞÜNÜRSEN*Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için nakdi yardımın da olduğu güçlü bir ekonomik paket açıklardık. Faturaları durdurur, borçları erteleyip yeniden yapılandırır, nakdi yardım için kaynakları seferber eder, işletmelerin ayakta kalması için gerekli düzenlemeleri yapardık.*Bu saydıklarım haftalar sürecek işler değil. Ama önceliğiniz vatandaşınız olursa… Peki önceliğiniz koltuğunuz olursa ne olur? İşte bugün olanlar olur.*Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşından IBAN numarası isteyip destek olmak yerine, ona IBAN numarası verip para ister.




