• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Bakan Özhaseki: 100 milyon metrekare yeşil alan için proje başlattık
Genel
Yayınlanma: 26 Aralık 2023 - 00:53

Bakan Özhaseki: 100 milyon metrekare yeşil alan için proje başlattık

Küresel ısınmaya karşı verilen mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Cumhurbaşkanı Recep...

Genel
26 Aralık 2023 - 00:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Özhaseki: 100 milyon metrekare yeşil alan için proje başlattık
Çeşitli temaslar ve ziyaretlerde bulunmak üzere Isparta'ya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Karaağaç Mahallesi'nde Millet Bahçesi ve 100’ncü Yıl Millet Camii'nin açılışına katıldı.

"213'Ü TAMAMLANDI, 280'DEN FAZLASI DA DEVAM EDİYOR"

Törende yaptığı konuşmada güller diyarında olduklarını ve gülün Hazreti Peygamber'in simgesi olduğunu belirten Bakan Özhaseki, millet bahçesinin ve caminin Isparta'ya hayırlı olmasını diledi. Bakan Özhaseki, devam eden 4 millet bahçesini daha Isparta'ya kazandıracaklarını belirterek, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 100 milyon metrekare yeşil alan ve millet bahçesi yapılması için zamanında bakanlığımızda proje başlattık. Şu anda 213'ü tamamlandı, 280'den fazlası da devam ediyor. Yeşile bu kadar önem vermemizin sebebi dünyanın yemyeşil olması, dengenin korunması, biraz da kirliliği gideren en önemli unsur olduğu için, inancımız gereği olduğu için önem veriyoruz. Değerli dostlar yaklaşık 200 yıldır dünyadaki sistem biraz değişmeye başladı. Özellikle sanayi devrimiyle birlikte dışarı salınan karbon diye tabir ettiğimiz veya başka türlü atmosferi kirleten gazlar dünyanın başına bela olmaya başladı. Dünyanın ortalama ısısı 1.1 derece arttı. Eğer 2 dereceye çıkarsa bu ısı artışı gıda krizleri başlıyor. Gıda krizlerinin başladığı yerde kavga başlar, savaş başlar, insanlar göç etmeye başlar” dedi.

 

İKLİM KRİZİYLE MÜCADELE

2 derece ısı artışı olması durumunda insanoğlunun artık dünyada yaşayamayacağına dikkat çeken Bakan Özhaseki, “3 derece artarsa dünya yaşanmaz hale geliyor. Bizim bu atmosferi kirletme noktasındaki dikkatlerimizi son derece hassas bir vaziyette sürdürmemiz gerekiyor. Yeşili artırmamız gerekiyor. Korunmuş alanları çoğaltmamız icap ediyor. Aslında dünyayı kirleten ülkeler sınıfına baktığınız zaman bugün dünyada ahkam kesenlerin özellikle Amerika, Avrupa Birliği ülkeleri, Çin, Rusya ve Hindistan gibi ülkelerin dünyayı çok çok kirlettiğini görüyoruz. Türkiye'nin kirletme oranları çok düşük ama yine de biz elimizden gelen mücadeleyi yapıyoruz. Bir taraftan Paris İklim Anlaşması'na taraf oluyor, bir taraftan ülkemizdeki yeşil alanları çoğaltıyoruz. Bir taraftan sıfır atık gibi bir proje başlattık. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi bu projeyi üstlendiler, bütün dünyaya tanıttılar. Şu anda sıfır atık öncülüğünü Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi yapıyor. Sıfır atık Türkiye'de başladıktan sonra şu anda 432 milyon ağaç kesilmekten kurtuldu ve ülkemize 96 milyar lira gibi ciddi bir kazanç girmiş oldu. Bir taraftan dünyayı kirletmemek adına ama bir taraftan da inancımız gereği doğadaki bu dengeyi bozmamak için bu mücadeleleri sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

“BU COĞRAFYANIN İKİ TANE DEZAVANTAJI VAR; İKİSİ DE YERİN ALTINDA”

Bakan Özhaseki, Anadolu coğrafyasının bilim adamlarına göre dünyanın en eski yerleşim yeri olduğunu belirterek, insanoğlunun ilk şehirleri bu coğrafyada kurduğunu, kadim şehirlere ve cennet gibi bir vatana sahip olduklarını söyledi. Bakan Özhaseki, “Bu coğrafyanın iki tane dezavantajı var; ikisi de yerin altında. Birincisi fitne odakları hiç bitmez bu coğrafyanın, ikincisi de depremsellik. Son yıllarda ihtilal, ülkeyi bölme, karıştırma denemeleri. Bir taraftan Gezi eylemleri, bir taraftan o zamanki hukuk darbesi, devam eden süreç içinde Güneydoğu'da birçok ili koparma, Türkiye'yi bölme projesi olarak çukur eylemlerinin ortaya çıkması, daha sonra 15 Temmuz gibi bir meşum gece. Bunlar bir ülkenin belki de tarihte bir kere karşılaşabileceği belalar. Fakat bizde bunlar son birkaç yıl içinde oldu. Şimdi PKK belasından bahsediyoruz değil mi? Bir hak arama mücadelesi gibi yapılan o eylemlerde nihayetinde bu ülkeyi bölmek istediklerini çok net, açık bir tavır olarak ortaya koydular. Dünyanın neresinde eline silah alıp da askerine, polisine, siviline, öğretmenine, orada yaşayan, kendine hizmet eden insanlara çevirip ülkeyi bölme gibi bir amaç için vahşi şekilde kullanılıyor. Afrika kabilelerinde bile kalmadı. DHKP-C gibi bir örgüt. IŞİD gibi bir örgüt. FETÖ gibi bir örgüt. PKK gibi bir örgüt. Bir sürü örgüt, emin olun aynı yerden besleniyorlar. Aynı ülkeler bunlara destek veriyor. Lojistik destek sağlıyor ve amaçları da aynı. Bugün Filistin'de olanlara göz yumanlar, çocukların ve kadınların katline ateşkes bile diyemeyenler bu ülkede de aynı şekilde bu vahşeti tahrik etmeye, teşvik etmeye devam ediyorlar. Bugün Filistin’de çocuklar öldürülüyor, 'Çocukları öldürmeyin' desenize, 'Kadınları öldürmeyin, hastaneleri bombalamayın' desenize, nasıl insansınız siz. Konuştuğunuz zaman demokrasi varisi kesiliyorsunuz, medeniyetten, insanlıktan bahsediyorsunuz. Ama orada ölen Müslüman olunca bunların hiçbirini görmüyorsunuz. Yazıklar olsun. Biz bu gerçekleri söylemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ülkede deprem gerçeği olduğuna dikkati çeken Özhaseki, belirli fay hatlarının durmadan kırıldığını, bunu bilerek hareket edeceklerini, buna uygun davranacaklarını belirterek, "Doğayla savaşamayız, yeniliriz. Onu bilerek hareket edersek işte o zaman her türlü tedbiri alırız. Ve yolumuza revan oluruz" dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki: "Milletin iradesi, gerçekler ve vicdanlar susturulmaya çalışılıyor"
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü bir konu" diyerek vurguladı: "İstanbul'un dönüşümünde tüm belediyelerimizi paydaş olarak görüyoruz"
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Son Haberler
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan...
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü...
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen...
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da...
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
TBMM Genel Kurulu’nda bütçe ve kesin hesap görüşmeleri tamamlandı
TBMM Genel Kurulu’nda bütçe ve kesin hesap görüşmeleri tamamlandı

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim