• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Bakan Varank: 'Model Fabrika'da verimliliği yüzde 70 artıran firmalarımız var
Genel
Yayınlanma: 04 Ocak 2023 - 16:00

Bakan Varank: 'Model Fabrika'da verimliliği yüzde 70 artıran firmalarımız var

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Model Fabrika' projesine ilişkin, "Burada işletmelerimiz, yalın üretimi öğreniyor. Buradan aldıkları...

Genel
04 Ocak 2023 - 16:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Varank: 'Model Fabrika'da verimliliği yüzde 70 artıran firmalarımız var
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, 'Kayseri Model Fabrika'nın açılışına katıldı. Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası ve Abdullah Gül Üniversitesi'nin (AGÜ) paydaşı olduğu 'Kayseri Model Fabrika'; eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile sürekli iyileştirme, yalın üretim, dijital dönüşüm gibi konularda işletmelerin rekabet gücünü kısa zamanda artırmayı amaçlıyor. Açılış törenine; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri milletvekilleri Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Sanayi Odası Mehmet Büyüksimitci, AGÜ Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz ile Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy da katıldı.nBakan Varank, 'Model Fabrika' projesine ilişkin, "İşletmelerimize öğren-dönüş programlarıyla yalın üretimi öğreten, hiçbir yatırım yapmadan verimliliklerini artırabilen bir proje bu. Burada işletmelerimiz, yalın üretimi öğreniyor. Buradan aldıkları danışmanlıklarla kendi üretim süreçlerini yalınlaştırıyor ve ciddi verimlilik artışları elde ediyor. Verimliliğini yüzde 50-70 artıran firmalarımız var. Hiçbir yatırım yapmadan bunu elde edebiliyorlar. İşte aslında bu aynı zamanda dijital dönüşümün de ilk basamağı oluyor" diye konuştu. 

'MÜTHİŞ VERİMLİLİK ARTIŞI SAĞLIYOR'

'Model Fabrika' projesinin takip edilmesi çağrısında bulunan Bakan Varank, "İşletmelerimiz buralara başvursunlar. Burada aldıkları eğitimlerin 100 bin liraya kadar masrafını da biz KOSGEB'le ödüyoruz. Yani sanayici hiçbir masraf yapmadan yalın üretimi öğrenip işletmelerinde uygulayabiliyor ama müthiş verimlilik artışları sağlıyor. Biz burada 'Kayseri Model Fabrika'mızın kurdelesini kesiyoruz. Şu anda Türkiye'de 8 model fabrika var. Bunların sayısını artırmak için büyük bir gayret içerisindeyiz. Bir üniversitenin paydaş olduğu 'Model Fabrika' da Kayseri'de var. Burada Kayseri'de güzel bir örneği hayata geçirdik. Çok güzel neticeler alıyoruz. Sadece Kayseri'ye hizmet etmiyor. Çevre şehirler de buraya geliyor. Biz buradan sanayicilerimize, işletmelerimize çağrıda bulunuyoruz. Kayseri'ye gelin model fabrikamıza gelin, yalın üretimi öğrenip hem verimliliğinizi artırın hem de dijital dönüşüme bir basamak daha ilerleyin" dedi. 

DENİZLİ MODEL FABRİKA'NIN TEMELİ ATILDI

Kayseri programının ardından Denizli'de temaslarda bulunan Bakan Varank, 'Denizli Model Fabrika'nın temelini attı. Törene Denizli Vali Vekili Mehmet Okur, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ekonomi Politikaları Üyesi Nihat Zeybekci, AK Parti Milletvekili Şahin Tin, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Orgnize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Abdulkadir Uslu, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör de katıldı. Bakan Varank, ortak kullanım tesisleriyle girişimcilerin yükünü hafifletmeye devam ettiklerini belirterek "'Denizli Model Fabrika'yı da bu yaklaşımla inşa edeceğiz. Odağında yalın üretim mentorluğu ve dijital dönüşüm olan model fabrikalarımızdan birisi Denizli'ye kazandırmış olacağız. 2023 yılı sonunda Denizli ve çevre illerden firmalarımız buraya gelerek hizmet almaya başlayacak. Sanayici ve tüccarlarımızdan, bu tesisin sağlayacağı verimlilik artışı fırsatlarından faydalanmalarını istiyorum" diye konuştu.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki: "Milletin iradesi, gerçekler ve vicdanlar susturulmaya çalışılıyor"
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü bir konu" diyerek vurguladı: "İstanbul'un dönüşümünde tüm belediyelerimizi paydaş olarak görüyoruz"
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Son Haberler
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan...
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü...
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen...
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da...
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
CHP’li Sertel’den internet siteleri ile ilgili düzenlemeye tepki: Ya bunlar sayı saymayı bilmiyorlar ya da dayak yememişler
CHP’li Sertel’den internet siteleri ile ilgili düzenlemeye tepki: Ya bunlar sayı saymayı bilmiyorlar ya da dayak yememişler

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim