• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Binlerce işçiyi sevindirecek haber
Genel
Yayınlanma: 14 Eylül 2017 - 14:39

Binlerce işçiyi sevindirecek haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, "Geçmiş dönemde yapmış olduğumuz seçimlerde taşeronda ki kardeşlerimize yönelik kamuda istihdam imkanıyla ilgili bir beyanımız oldu" şekline konuştu.Kaynak: YÜZ BİNLERCE İŞÇİYİ SEVİNDİRECEK HABER!

Genel
14 Eylül 2017 - 14:39
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Binlerce işçiyi sevindirecek haber
Sarıeroğlu, "Bugüne kadar AK Parti olarak ne dediysek ve ne yapacağız dediysek, arkasında durmuş bir iktidarız. Tabii ki bu konuda kamuda istihdam olanaklarının geliştirilmesi bağlamında talepleri ve beklentileri karşılamak önceliğimiz olacak" dedi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu,  ''Geçmiş dönemde yapmış olduğumuz seçimlerde taşerondaki kardeşlerimize yönelik  kamuda istihdam imkanıyla ilgili bir beyanımız oldu. Bugüne kadar Ak Parti olarak  ne dediysek ve ne yapacağız dediysek, arkasında durmuş bir iktidarız." dedi.

Temasları kapsamında beraberindeki heyetle Elazığ'a gelen Bakan  Sarıeroğlu, Vali Çetin Oktay Kaldırım'ı ziyaret ederek, bir süre görüştü. Ziyaretinin ardından Valilik önünde bekleyen vatandaşlarla selamlaşan  Sarıeroğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, vefat eden AK Parti Elazığ  Milletvekili Ömer Serdar'ın kayınvalidesi Fikriye Serdar'ın taziyeevini ve Elazığ  Belediyesi'ni ziyaret etti.

Bakan Sarıeroğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile görüşmesinde,  Türkiye'nin büyüme rakamlarının açıklandığını anımsatarak, yaşanan tüm sürece  rağmen 3. çeyrekte 5.1'lik bir büyüme ile karşı karşıya olduklarını belirtti.

Bu büyüme oranının ülkede istikrarın devam ettiğini, ülkenin güçlü ve  büyük Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlediğini gösterdiğini ifade eden  Sarıeroğlu, ''İnşallah bu süreci yine sağlam ve kararlı politikalarımızla  sürdüreceğiz. Bu anlamda bizler de gerekli adımları atmaya devam edeceğiz. 80  milyon vatandaşımızın huzur ve güven ortamında, birlik, beraberlik ve refah  içerisinde yaşaması için bundan sonra da var gücümüzle çalışacağız.'' diye  konuştu.

Sarıeroğlu, bir gazetecinin ''Taşeron çalışanlarla ile ilgili yeni  çalışmalarınız var mı?'' şeklindeki sorusu üzerine, bu meselenin çok uzun süredir  ülkenin gündeminde bulunduğunu ve taşeron konusunu bakanlığı öncesi yürüttüğü  faaliyetlerden ve çalışma ekonomisti olması dolayısıyla çok iyi bildiğini  aktardı.

Konuyla ilgili Maliye Bakanlığı ile bir çalışma içerisinde  bulunduklarını kaydeden Sarıeroğlu, şöyle devam etti: "Taşeron konusu AK Parti dönemlerinde ortaya çıkmış bir konu değil.  Geçmişten beri Türkiye'de uygulanan bir çalışma şekli. Tabii bu çalışma şekli  zaman içerisinde düzenli dediğimiz insan onuruna yaraşır bir çalışma şeklinde  olmaktan bir kayış eğilimi içerisine girmiştir. Bu eğilimi düzeltmek için de AK Parti döneminde çok güçlü bir yasal düzenleme gerçekleştirildi. Eskiden  ücretlerini alamayan, çalıştıkları iş yerlerinde yanlarında aynı işleri  yaptıkları arkadaşlarından çok daha farklı imkanlarla, daha kötü ve zor şartlarda  çalışmak zorunda kalanlar vardı. Kıdem tazminatı, izin ücreti gibi imkanlardan  maalesef yoksunlardı.''

TAŞERON ÇALIŞANLARIN KAMUDA İSTİHDAMI

AK Parti döneminde yapılan yeni kanun değişiklikleri ile taşeron  çalışanlar meselesinin çözülmeye çalışıldığını ve en önemlisi sendikal örgütlenme  hakkına sahip olduklarını vurgulayan Sarıeroğlu, yine kıdem tazminatları ile  ücretlerinin ve yıllık izinlerinin güvence altına alındığını bildirdi.

Taşeron işçilerle ilgili süreci tamamlamak için çalışmalarının devam  ettiğini aktaran Bakan Sarıeroğlu, şöyle konuştu: ''Bu konuda asgari ücretin düzeltilmiş, ihalelerin üç yıllık yapılıyor  ve yine toplu sözleşmeyle alakalı süreçlerin işliyor olmasıyla beraber ücretlerde  kısmi oranlarda düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Ama zaman içerisinde her ne  kadar bir düzelme olsa da beklentiler ve talepler farklı yönde. Geçmiş dönemde  yapmış olduğumuz seçimlerde taşerondaki kardeşlerimize yönelik kamuda istihdam  imkanıyla ilgili bir beyanımız oldu.

 

Bugüne kadar AK Parti olarak ne dediysek ve  ne yapacağız dediysek, arkasında durmuş bir iktidarız. Bu anlamda geçmiş dönemde  bazı çalışmalar hayata geçirilmek istendi ama şartlar maalesef uygun olmadı. Bu  dönemde bunun sorumluluğunu biliyoruz. Bunun taşerondaki işçilerimiz için ne  kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu sorumluluk bilinciyle şuan çok titiz bir  çalışma içerisindeyiz.''

Sarıeroğlu, taşeronlarla alakalı süreci tamamlarken Türkiye'nin içinde  bulunduğu şartları ve 80 milyon vatandaşın durumunu göz önünde tutarak  çalışmaları gerçekleştireceklerini vurgulayarak, ''Maliye Bakanlığı ile bu konu  üzerinde çalışıyoruz. Tam olgunlaştıktan sonra kamuoyu ile paylaşacağız. İnşallah  yeni yasama döneminde kısa süre içerisinde bu konu ile ilgili güçlü adımlar  atılmış olacak.'' değerlendirmesini yaptı.

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
6. haftaya girildi: İBB yolsuzluk davasında gözler yeni duruşmada
6. haftaya girildi: İBB yolsuzluk davasında gözler yeni duruşmada
CHP toplantısına damga vuran Özkan Yalım çıkışı: 'Ahlaksızlık' göndermesi
CHP toplantısına damga vuran Özkan Yalım çıkışı: 'Ahlaksızlık' göndermesi
10 ton mesir macunu 20 dakikada saçıldı
10 ton mesir macunu 20 dakikada saçıldı
Ankara'da sıcak saatler... Gözler Özgür Özel'e çevrildi
Ankara'da sıcak saatler... Gözler Özgür Özel'e çevrildi
Son Haberler
CHP’li isim ortaya çıkardı: Aynı parselde yaklaşık 5 kat fark, ‘sıfır metrekare’ye ödeme
CHP’li isim ortaya çıkardı: Aynı parselde yaklaşık 5 kat fark,...
CHP’li vekilden özelleştirme uyarısı: Satış iptal edilmezse en sert muhalefeti yapacağım
CHP’li vekilden özelleştirme uyarısı: Satış iptal edilmezse en...
6. haftaya girildi: İBB yolsuzluk davasında gözler yeni duruşmada
6. haftaya girildi: İBB yolsuzluk davasında gözler yeni duruşmada
CHP toplantısına damga vuran Özkan Yalım çıkışı: 'Ahlaksızlık' göndermesi
CHP toplantısına damga vuran Özkan Yalım çıkışı: 'Ahlaksızlık'...
10 ton mesir macunu 20 dakikada saçıldı
10 ton mesir macunu 20 dakikada saçıldı
İzmir'de kontrolden çıkan otomobil şarampole uçtu
İzmir'de kontrolden çıkan otomobil şarampole uçtu

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim