• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bisiklete binen İzmirliler İzmir için pedallayacak
Gündem
Yayınlanma: 01 Mayıs 2017 - 14:41

Bisiklete binen İzmirliler İzmir için pedallayacak

Bisiklete binen tüm İzmirliler, mayıs ayı boyunca kentlerinin adını taşıyan takımın bir üyesi olarak, birçok Avrupa kentinin sakinleriyle yarışabilecek.

Gündem
01 Mayıs 2017 - 14:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bisiklete binen İzmirliler İzmir için pedallayacak

Kentlilerin bisikletle yaptığı kilometrelerin yarıştığı ve en çok pedal çeviren kentin kazandığı Avrupa Bisiklet Yarışması başladı. Geçen yıl 52 Avrupa kenti arasında 17. olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 31 Mayıs’a kadar sürecek yarışmada daha ön sıraları hedefledi. Bisiklet tutkunlarının bu yarışta İzmir kent takımına katılmak için www.eccizmir.com adresinden kayıt olmaları gerekiyor.

Bisiklete binen tüm İzmirliler, mayıs ayı boyunca kentlerinin adını taşıyan takımın bir üyesi olarak, birçok Avrupa kentinin sakinleriyle yarışabilecek. Avrupa Bisiklet Yarışması’na İzmir’i temsilen yine Büyükşehir Belediyesi katılıyor. Kentlerin birbirlerine meydan okuması olarak da tanımlanan yarışmada, şehrinin takımına ücretsiz kaydolan herkes, bisiklet yolculuklarını bir ay boyunca mobil uygulama ile kaydederek Avrupa şehirleri ile yarışacak. Geçen yıl 52 ülke arasında 17. olan İzmir bu sene "Pedallara kuvvet" diyerek daha iyi bir derece hedefledi. Yaptığı yatırım ve yürüttüğü projelerle bisiklet kenti imajını her geçen gün daha da güçlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Avrupa Bisiklet Yarışması’nda İzmirlileri desteğe çağırdı.

Herkese açık ve ücretsiz
1-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen yarışma, katılımcı şehirlerde yaşayan veya herhangi bir sebeple bu şehirlere seyahat eden herkese açık ve ücretsiz olacak. Bisiklet tutkunlarının ECC2017’de İzmir kent takımına katılmak için www.eccizmir.com sitesinden katılım formunu doldurmaları gerekiyor. Katılımcılar ücretsiz mobil uygulama NAVIKI’yi akıllı telefonuna indirdikten sonra iş, okul, sinema, alışveriş gibi tüm yolculuklarını bisikletle yaparak bu gezileri uygulama aracılığıyla kaydediyor. Spor faaliyetleri dışında bisikletle yapılan tüm turlar yarışma kapsamında kabul ediliyor. Akıllı telefon kullanmayanlar ise seyahat verilerini, internet sayfasındaki ilgili bölüme yazabiliyor. Yarışa katılmak isteyenler, son güne kadar kayıt yapıp skora katkı sağlayabiliyor. Yarış sırasında lastik değişimi, onarımlar ve mekanik ayarlamalar yapılması için belirlenen noktalar ise Konak Vapur İskelesi yanı, Alsancak Vapur İskelesi yanı ve Bostanlı Yasemin Kafe yanı olarak belirlendi.

Yarış bahane, sağlık şahane
Geçen sene 72 bin 73 kilometre pedal çevirerek Türkiye’yi Avrupa’da başarıyla temsil eden İzmirliler, bu sene İzmir’i kent sıralamasında aha yukarılara taşımak için pedallayacak. Ulaşımın çevreye dost bir şekilde sürdürülmesi için çalışmalarını sürdüren, bu kapsamda da kent geneline 46 kilometrelik bisiklet yolu kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı bir kent için kıyı şeridine yaptığı bisiklet yolları, bisiklet kiralama sistemi BİSİM ve gönüllü desteğiyle oluşturulan Efes-Mimas Bisiklet Rotaları ile İzmir’i bisiklet kenti yapma hedefinde önemli adımlar atmıştı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Yeni Anayasa ve Terörsüz Türkiye mesajı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Yeni Anayasa ve Terörsüz Türkiye mesajı
Sumud Filosu davasında kritik gelişme: Netanyahu hakkında kırmızı bülten kararı çıkarıldı!
Sumud Filosu davasında kritik gelişme: Netanyahu hakkında kırmızı bülten kararı çıkarıldı!
MHP lideri Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar
MHP lideri Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar
CHP’li isim ortaya çıkardı: Aynı parselde yaklaşık 5 kat fark, ‘sıfır metrekare’ye ödeme
CHP’li isim ortaya çıkardı: Aynı parselde yaklaşık 5 kat fark, ‘sıfır metrekare’ye ödeme
Son Haberler
Avukat Aydın Özcan ve ailesi CHP'den istifa etti
Avukat Aydın Özcan ve ailesi CHP'den istifa etti
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit'in ev hapsi kaldırıldı
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit'in ev hapsi kaldırıldı
İzmir'in 17 ilçesi bugün karanlığa gömülecek
İzmir'in 17 ilçesi bugün karanlığa gömülecek
AK Partili Saygılı'dan Tugay'a Mavişehir- Şemikler taşıt üst geçidi çıkışı
AK Partili Saygılı'dan Tugay'a Mavişehir- Şemikler taşıt üst geçidi...
Birikim Okulları İzmir Kampüsü'nden LGS 2026'da Türkiye Birinciliği
Birikim Okulları İzmir Kampüsü'nden LGS 2026'da Türkiye Birinciliği
Karşıyaka Belediyesi'nden anlamlı Anneler Günü kutlaması
Karşıyaka Belediyesi'nden anlamlı Anneler Günü kutlaması

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim