• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Bornova'dan "Kadına Şiddete Hayır"
Genel
Yayınlanma: 25 Kasım 2022 - 12:27

Bornova'dan "Kadına Şiddete Hayır"

Bornova Belediyesi 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde; CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gülizar Biçer Karaca’nın katıldığı etkinlikler gerçekleştirdi.

Genel
25 Kasım 2022 - 12:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bornova’dan “Kadına Şiddete Hayır”
“Birlikte başaracağız:  Farkındalık Durağı” adlı etkinlikte kadına yönelik şiddete hep bir ağızdan: “Dur” denildi. Kadının eve ve aileye hapsedilerek iş yaşantısı ve toplumdan kopardığını ifade eden Gülizar Biçer Karaca, CHP İktidarında kadının tekrar ayağa kalkacağını söyledi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, kadınların iş dünyası, siyaset ve sivil toplum örgütlerinde daha fazla yer almaları gerektiğini belirterek, “Ancak sadece ‘istiyoruz’demek yetmez. Hep birlikte eyleme geçmeliyiz” dedi.

Bornova Belediyesi kadına yönelik şiddete; “Birlikte başaracağız:  Farkındalık Durağı” adlı etkinlik ile dikkat çekti. 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne özel olarak Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gülizar Biçer Karaca, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, CHP İl ve İlçe yöneticileri, meclis üyeleri, Türk Kızılay Bornova Şubesi Başkanı Cemil Kurkut, sivil toplum kuruluşları ve muhtarların da katılımıyla gerçekleşti.

20 yılda geriye gittik

Etkinlikte konuşan CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gülizar Biçer Karaca, “Türk kadını Büyük Önderimiz Atatürk sayesinde seçme-seçilme ve eğitim başta olmak üzere pek çok hakkı bazı modern Avrupa ülkelerindeki kadınlardan bile önce elde etti. Bugün geldiğimiz nokta ise tam tersi yönde. Son 20 yılda kadın hakları ve özgürlükler konusunda geriye gittik. Türkiye’ye imrenerek bakan ülkeler şimdi bizim çok önümüzde”dedi.

Ayağa kalkarsak yer yerinden oynar

Mevcut yasaların kadını koruyamadığını öne süren Karaca, “Çoğu kadın cinayetine ‘tahrik’ gibi kılıflar uyduruluyor, cezalarda indirime gidilerek şiddet körükleniyor. CHP iktidarının ilk haftasında İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden imzalayacağız. Daha özgür ve eşitlikçi bir ülkeyi tüm kadınlar omuz omuza verirsek yaratabiliriz. Ayağa kalkıp yürüdüğümüzde kadın dostu erkekler de bizimle olacak. Gençlerle de filizleneceğiz. Kurtuluş Savaşı’nda ve Cumhuriyetin kuruluşunda bunu yaşadık. Bunu tekrar başaracağız. Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında demokrasi ve özgürlüklerle taçlandıracağız” diye konuştu.

Söz yetmez, eyleme geçmeliyiz

345’i bu yıl olmak üzere son 10 yılda 1.888 kadının katledildiğine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Ne yazık ki bu yıl öldürülen kadınlarımızın sayısı en yüksek rakama ulaştı. Bu çok üzücü” diye konuştu. Kadına yönelik şiddetin son bulması için kararlılıkla mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden İduğ, “Kadınların daha özgür olmalı. Bu da ancak eğitimle mümkün. En büyük insan hakları ihlali kadınların eğitim almasını engellemektir. Eğitimle birlikte kadınlar iş dünyası, siyaset ve sivil toplum örgütlerinde daha fazla yer almalı ancak bunu sadece ‘istiyoruz’demek yetmez. Hep birlikte eyleme geçmeliyiz” dedi.

Çoban ateşini yaktık

Bornova Belediyesi olarak kadınlara yönelik olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan İduğ, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sıkça dile getirdiği gibi kadınlarımızın çocuklarını güvenli güvenli bir şekilde bırakıp kendilerine zaman ayırmalarını sağlayacak Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri’nin sayısını 7’ye çıkardık. Bu alanda hedefimiz onbeş.Ekonomik özgürlüklerini kazandırmak amacıyla Altın Blizek Projesi sayesinde çok sayıda kadınımıza istihdam sağladık. Bu konuda Kadın Kooperatifimizle de işbirliği içindeyiz. 5 Nisan 2019’da çoban ateşini yakmıştık. Kadın çalışan sayısı yüzde 54 olan Bornova Belediyesi’nde o günden bu yana kadın çalışanlarımıza ayda bir kez özel gün izni veriyoruz. Bu uygulama üç hafta önce meclise önerge olarak sunuldu. Ankara Barosu da bu yönde bir karar aldı. Temennimiz tüm Türkiye’de uygulanması” diye konuştu.

 

Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte Aktivist-Sanatçı Burçin Orhon dans, Üniversite Öğrencisi Aleyna Bozan da tek kişilik sahne performansı ile kadına yönelik şiddete dikkat çekti. Orhon ve Bozan’ın gösterileri ilgiyle izlendi.

Türk Kadınının Motif Ormanı Bornova’ya asıldı

Türkiye’nin 81 ilinden kadınların gönderdiği el işi motiflerden oluşan dev pankart, Bornova Belediyesi’nin Büyükpark içerisindeki ana hizmet binasına asıldı. Elle işlenen Atatürk Portresi ve Türk Bayrağı’nın yer aldığı; “Türk Kadının Motif Ormanı” adı verilen çalışma, farklı renk ve desende 3 bin adet el işi motifin Burçin Orhon ve gönüllü kadınlar tarafından birleştirilmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Kadınların birleştirici gücünü, dayanışmayı ve çok renkliliği simgeleyen Motif Ormanı, şiddet mağduru kadınlara atanmıştır.

Diğer yandan Bornova Belediyesi ve Bir Arada Yaşarız Eğitim ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı’nın 25 Kasım’a özel olarak düzenlediği pankart atölyesi de büyük ilgi gördü. Bornovalı kadın kadınlar atölyede birbirinden anlamlı sloganların yer aldığı pankartlar üretti.

 

# Bornova’dan “Kadına Şiddete Hayır”# Mustafa İduğ# Bornova Belediyesi# Gülizar Biçer Karaca
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
World Beauty Center Görkemli Bir Açılışla Hizmete Girdi
World Beauty Center Görkemli Bir Açılışla Hizmete Girdi
Komutan Korkut Şen'e teşekkür
Komutan Korkut Şen'e teşekkür
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki: "Milletin iradesi, gerçekler ve vicdanlar susturulmaya çalışılıyor"
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü bir konu" diyerek vurguladı: "İstanbul'un dönüşümünde tüm belediyelerimizi paydaş olarak görüyoruz"
Son Haberler
World Beauty Center Görkemli Bir Açılışla Hizmete Girdi
World Beauty Center Görkemli Bir Açılışla Hizmete Girdi
Komutan Korkut Şen'e teşekkür
Komutan Korkut Şen'e teşekkür
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan...
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü...
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen...
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gappi: “Artık şiddet haberleri yazmak istemiyoruz”
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gappi: “Artık şiddet haberleri yazmak istemiyoruz”

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim