• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Büyükşehir'den hayvanlar için içme suyu göleti
Genel
Yayınlanma: 04 Aralık 2020 - 13:13

Büyükşehir'den hayvanlar için içme suyu göleti

Genel
04 Aralık 2020 - 13:13
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Büyükşehir’den hayvanlar için içme suyu göleti
Kırsalda süt ve hayvancılık faaliyetlerini artırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında 10 yeni hayvan içme suyu göletinin yapımını tamamladı. 2021 yılı içerisinde de 15 gölet projesinin bitirilmesi planlanıyor.

Kırsal kesimde gelir getirici tarımsal üretimi desteklemek amacıyla tarımsal sulama yatırımlarına hız veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yaygın olduğu meralarda yeni hayvan içme suyu göletleri yapımını sürdürüyor. Büyükşehir 2020 yılında Bergama (Alibeyli ve Gaylan), Bornova (Çamiçi ve Kayadibi), Dikili (Demirtaş, Denizköy ve Kocaoba), Kınık (Arpadere) ile Menemen (Telekler) mahallelerinde 10 yeni hayvan içme suyu göletinin yapımını tamamladı. 2019 ve 2020 yılı içerisinde, Aliağa, Bergama, Bornova, Dikili, Kınık ve Menemen kırsalında yer alan toplam 63 hayvan içme suyu göletinin periyodik bakım, temizlik ve genişletme çalışmalarını da tamamlayarak kış mevsimi öncesi mevcut göletlerin su tutma kapasitesini arttıran Büyükşehir, bölgede süt ve hayvancılık faaliyetlerini desteklemeyi, et ve süt verimini yükseltmeyi ve besleme maliyetlerini azaltmayı planlıyor.

Yaşam alanları sunuyor

Büyükşehir, her biri ortalama 3 ile 5 bin metreküp hacimli hayvan içme suyu göletleri ile mera ve otlaklarda yağmur ve kaynak sularını ek enerji kaynağı gerektirmeyen doğal metotlarla biriktirip muhafaza edebilecek. Sıcak yaz aylarında tüm gününü arazide geçiren mera hayvanları için bir vahaya dönüşen göletler, kırsalda yaban hayatının korunabilmesine yönelik önemli yaşam alanları da sunuyor.

HİS gölet projeleri belediyenin öz kaynaklarıyla yürütülüyor

Hayvan içme suyu gölet projelerinin tamamının belediyenin öz kaynaklarıyla yürütüldüğünü ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay “Su kaynaklarının ekonomik ve stratejik kullanımı kentte tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliği açısından çok önemli. Topografik ve jeolojik koşulları uygun arazilerde depolayacağımız yağmur ve kar suları ile mera hayvanlarının su ihtiyacını yaz boyunca karşılayabilmeyi hedefliyoruz.  Kırsalda hayvan içme suyu teminine yönelik yürüttüğümüz bu çalışmalar, özellikle de süt ve mera hayvancılığının yoğun olduğu bölgelerde köylü ve çiftçimize önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

2021’de 15 gölet tamamlanacak

Bergama'da üç, Kınık'ta iki, Urla ve Dikili'de ise birer adet göletin yapımına ilişkin etüt ve proje çalışmalarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılı içerisinde 15 hayvan içme suyu göletinin daha yapımını tamamlamayı planlıyor.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
World Beauty Center Görkemli Bir Açılışla Hizmete Girdi
World Beauty Center Görkemli Bir Açılışla Hizmete Girdi
Komutan Korkut Şen'e teşekkür
Komutan Korkut Şen'e teşekkür
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki: "Milletin iradesi, gerçekler ve vicdanlar susturulmaya çalışılıyor"
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü bir konu" diyerek vurguladı: "İstanbul'un dönüşümünde tüm belediyelerimizi paydaş olarak görüyoruz"
Son Haberler
World Beauty Center Görkemli Bir Açılışla Hizmete Girdi
World Beauty Center Görkemli Bir Açılışla Hizmete Girdi
Komutan Korkut Şen'e teşekkür
Komutan Korkut Şen'e teşekkür
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan...
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü...
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen...
İzmir'de İş Kadınları temsilcilerinden 5 Aralık mesajı: Kadın yoksa toplum yarımdır
İzmir'de İş Kadınları temsilcilerinden 5 Aralık mesajı: Kadın yoksa toplum yarımdır

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim