• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. CHP İl Başkanı Yücel'den İYİ Parti'ye ziyaret
Genel
Yayınlanma: 06 Aralık 2018 - 10:44

CHP İl Başkanı Yücel'den İYİ Parti'ye ziyaret

Genel
06 Aralık 2018 - 10:44
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP İl Başkanı Yücel'den İYİ Parti'ye ziyaret
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 18 Ekim'de göreve atanan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ı ziyaret etti. Ziyarette, bu görüşmenin, ittifak görüşmesi olmadığının altı özellikle çizildi. Hüsmen Kırkpınar, MHP ile AK Parti'nin yereldeki ittifakının İzmir'deki MHP tabanını nasıl etkileyeceği yönündeki soruya, "Tabanı ben biliyorum ama saray Türkiye'de 3 günde bir yoklama yaptırıyor. Herhalde İzmir'de de yaptırıyordur. Onlar ne çıktığını görmüşlerdir. Ona göre tedbir alırlar ama tedbirleri yeterli olmayacak bu sefer" sözleri ile karşılık verdi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, göreve atanan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'a 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Her iki başkan, bu görüşmenin yerel seçimlerdeki olası ittifaka yönelik bir görüşme olmadığını belirtti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, parti olarak hassasiyetlerinin bulunduğunu, aynı şekilde İYİ Parti'nin de bazı hassasiyetlerinin olduğunu belirtti. Yücel, "Ziyaret konusunda biraz geç kaldık ama ülke gündemi malum. Süreç çok yoğun ve sürekli hızlanıyor. İYİ Parti'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğinde hukuk üstünlüğü, cumhuriyetin korunması ve kollanmasında önemli bir misyonu olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda da çıkmış olduğunuz yolda, almış olduğunuz görevde size başarılar diliyoruz. Partiniz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

1 NİSAN'I İŞARET ETTİ

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkıpınar da, ülkenin çok sıkıntılı bir süreçten belirtti. Bu süreci elbirliği ve iş birliğiyle atlatacaklarını düşündüğünü söyleyen Kırkpınar, "1 Nisan sabahı inşallah Türkiye'nin bu yaşadığı sıkıntılı süreçten kurtulmasının müjdecisi ilk gün olur. Mesele ülke yönetimine talip olmaktan çok ülke meselelerine çözüm bulmak odaklıdır. Atatürk tarafından kurulmuş bir siyasi parti olarak CHP'nin cumhuriyet değerlerine sahip çıkma arzusu ve mücadelesini takdirle karşılıyorum. Gelecek, ülke hepimizin. Koskoca bir imparatorluktan bir cumhuriyet ortaya çıktı. Bunu kuran ruhla önümüzdeki süreçte bu birlik ve beraberliğimizi Türkiye Cumhuriyeti devleti ve üzerinde yaşayan milletin sonsuza kadar bu topraklara sahip olması duygusuyla bir araya gelmemizin elzem olduğunu iddia ediyorum" dedi.

'VATANSEVERLER BİR ARADA OLMALI'

Ülkedeki ekonomik sıkıntıların aşılabileceğini kaydeden Başkan Kırkpınar, şunları söyledi:

"Ülkenin çeşitli sebeplerle düştüğü sıkıntılar aşılabilir ama bu ülkenin kutuplaşmayı aşacağı bir tek durum var. O da, bu ülkeye gerçekten sahip çıkma arzusu içinde olup da siyasi mücadeleyi veren grupların, partilerin bir araya gelmesi lazım. Ayrıştırmaya çare bulamazsanız, ayrıştırmayı daha da derinleştirirseniz, toplumsal bir çözülme başlar. Bu da bu cennet vatana göz dikenlerin işini kolaylaştırır. Her vatanseverin mutlak suretle bir arada olması lazım."

'BU BİR İTTİFAK GÖRÜŞMESİ DEĞİL'

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, gazetecilerin ittifak ile ilgili sorusuna, bu görüşmenin bir ittifak görüşmesi olmadığını belirterek yanıt verdi. Yücel, şöyle dedi:

"Bu ziyaret bir nezaket ziyaretidir. Genel merkez düzeyinde genel başkanlarımızın bu konuda görüşmeleri zaten oluyor. Ancak bu ülkenin geleceğini, kaderini, bekasını, Atatürk ilke ve devrimlerinin devamını düşünen herkes zaten bir beraberlik içine giriyor seçimsürecinde. Buna ittifak, dayanışma, birliktelik, gönül bağı dersiniz, bunu tanımlamak ya da isimlendirmek çok önemli değil. Ancak biz İYİ Parti'nin de ülkemizin geleceği konusunda CHP ile aynı çizgide aynı hassasiyetleri taşıdığını biliyoruz. Önümüzde bir yerel seçim var. Bu süreç hızlanmadan önce 'hayırlı olsun' dilemeye geldik, hem de fikir alışverişi yapalım dedik. Bu görüşmenin altında, üstünde, önünde, arkasında bir anlam aramak ve anlam yüklemek çok doğru değil. Bizim bir takım hassasiyetlerimiz var. İYİ Parti'nin bir takım hassasiyetleri var. Belli hassasiyetler noktasında biz zaten örtüşüyoruz."

'İZMİR'İN TAVİZ VERECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM'

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci ile ilgili soruyu yanıtlayan Hüsmen Kırkpınar, "Cumhur İttifakının adayını bizim değil, İzmir'in nasıl bulduğu önemli" dedi. CHP'li Yücel de aynı soruya, "Aynı fikirdeyiz. Seçmenin, İzmir'in düşüncesi önemli. Elbette her siyasi partinin hedefleri vardır. AK Parti'nin de İzmir'le ilgili düşüncelerini, beklentilerini biliyoruz. Ancak bizim İzmir'le ilgili düşüncemiz, İzmir her zaman cumhuriyetin, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, hoşgörünün, çeşitliliğin, renkliliğin merkezi olmuştur. İzmir'in bu duruşundan taviz vereceğini ben düşünmüyorum" diye konuştu.

KIRKPINAR'DAN İLGİNÇ YANIT

"MHP'den uzun yıllar siyaset yaptınız. İzmir'deki MHP tabanı, yerel seçimlerde MHP-AK Parti ittifakını nasıl karşılıyor" sorusu yöneltilen Kırkpınar, şu yanıtı verdi: "MHP'de uzun yıllar siyaset de, yöneticilik de yapmadım. Bir kere il başkan adayı oldum. Ama 'Ülkü ocaklarında bulundunuz mu' derseniz evet. 18 yaşında ben ülkü ocaklıydım. Ülkü ocaklı olmak farklı MHP'li olmak farklı bir şey. Tabanı ben biliyorum ama saray Türkiye'de 3 günde bir yoklama yaptırıyor. Herhalde İzmir'de de yaptırıyordur. Onlar ne çıktığını görmüşlerdir. Ona göre tedbir alırlar ama tedbirleri yeterli olmayacak bu sefer. Halkın kararı belli."

Görüşme, daha sonra bir süre basına kapalı olarak devam etti.Dha

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Avukat Aydın Özcan ve ailesi CHP'den istifa etti
Avukat Aydın Özcan ve ailesi CHP'den istifa etti
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit'in ev hapsi kaldırıldı
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit'in ev hapsi kaldırıldı
İzmir'in 17 ilçesi bugün karanlığa gömülecek
İzmir'in 17 ilçesi bugün karanlığa gömülecek
AK Partili Saygılı'dan Tugay'a Mavişehir- Şemikler taşıt üst geçidi çıkışı
AK Partili Saygılı'dan Tugay'a Mavişehir- Şemikler taşıt üst geçidi çıkışı
Son Haberler
Avukat Aydın Özcan ve ailesi CHP'den istifa etti
Avukat Aydın Özcan ve ailesi CHP'den istifa etti
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit'in ev hapsi kaldırıldı
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit'in ev hapsi kaldırıldı
İzmir'in 17 ilçesi bugün karanlığa gömülecek
İzmir'in 17 ilçesi bugün karanlığa gömülecek
AK Partili Saygılı'dan Tugay'a Mavişehir- Şemikler taşıt üst geçidi çıkışı
AK Partili Saygılı'dan Tugay'a Mavişehir- Şemikler taşıt üst geçidi...
Birikim Okulları İzmir Kampüsü'nden LGS 2026'da Türkiye Birinciliği
Birikim Okulları İzmir Kampüsü'nden LGS 2026'da Türkiye Birinciliği
Pasaport Rıhtımı teknelerin durak noktası oldu
Pasaport Rıhtımı teknelerin durak noktası oldu

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim