• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: CHP iktidarı emeğin ve adaletin iktidarı olacak
Genel
Yayınlanma: 01 Mayıs 2020 - 11:44

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: CHP iktidarı emeğin ve adaletin iktidarı olacak

Genel
01 Mayıs 2020 - 11:44
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
 CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: CHP iktidarı emeğin ve adaletin iktidarı olacak

 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  işçinin süregelen ekonomik sorunlarının yanı sıra salgında da çalışmak zorunda bırakılmasıyla, yeni mağduriyet yaratıldığını dile getirdi.

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, 1 Mayıs mesajında şu açıklamaları yaptı;

EKMEK PARASI MECBURİYETİ MAĞDURİYETE ÇEVRİLMİŞTİR

Türkiye’nin ekonomik anlamda ayakta kalması, haksızlık ve adaletsizlikle mücadelenin sürmesi anlamında bugüne kadar en büyük yükü işçi sınıfı çekmiştir. Emeğin, alın terinin ve mücadelenin simgesi olan işçilerimiz maalesef bu 1 Mayıs’ı da bayram havasında kutlayamayacaklar. Zaten ekonomik anlamda, özlük hakları anlamında hak ettiklerini AKP iktidarının, emeğin ve emekçinin kıymetini bilmeyen, hak ve hukuk tanımaz yönetim anlayışı nedeniyle elde edemeyen işçilerimiz,  yaşadığımız salgında da en çok mağdur edilen kesim olmuştur. İşçimizin ekmek parası kazanma mecburiyetini, salgında bile mağduriyete dönüştüren iktidar, kötü ve beceriksiz ekonomi yönetimi sonucu ilan edemediği sokağa çıkma yasağı ile de salgında tüm emekçileri çalışmaya mecbur bırakmıştır.  Bu emek sömürüsünü yaparken de işçilere ne koruyucu kıyafet, ne de maske yardımı yapılmamış, virüsün bulaştığı tespit edilen iş yerlerinde bile işçilerimiz çalışmaya mecbur bırakılmıştır. İktidarın hazineyi beceriksiz uygulamalarla boşaltmasıyla birlikte zaten ekonomik anlamda kriz rüzgarlarıyla savrulan Türkiye’nin iktidar tarafından kaderine terk edildiği gibi,  işçilerimizde sorunlarla, salgınla ve işsizlikle yalnız bırakılmıştır. 18 yıllık AKP iktidarının, haklarını en çok gasp ettiği, görmezden geldiği emekçi sınıfı, 1 Mayısları zaten bayram olarak değil, hak ve özgürlük mücadelesi olarak idrak etmekteydi.  1 Mayıs’ta hak ve emek mücadelesini sürdürmenin, hakkına ve ülkesine sahip çıkmanın gururu işçilerimizinken, emekçilerimizin bayram yapamamasının, bu günü coşkuyla kutlayamamasının ve ülkenin bu durumda olmasının ayıbı AKP iktidarınındır. 

İŞÇİ SÜSLÜ SÖZLERLE KUTLAMA DEĞİL DESTEK VE ÇÖZÜM BEKLİYOR

Türkiye ekonomisinin liyakat sahibi olmayan bir damadın elinde oyuncağa çevrilmesi sonucu zaten ülkede büyük bir ekonomik kriz ve işsizlik yaşandığına vurgu yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel “ DİSK’in Nisan ayı raporuna göre ülkemizde geniş tanımlı gerçek işsizlik rakamı yüzde 23,1. Genç nüfusumuzdaki işsizlik rakamı da yüzde 25,7  gibi korkunç bir rakama ulaşmış durumda. Üstelik bu rakamlara henüz salgın sebebiyle işsiz kalan emekçilerimiz dahil değil. Onlar da eklendiğinde işçilerimizin yaşayacağı sorunların ve işsizliğin yol açacağı sosyal patlamanın boyutları gerçekten korkutucu. Üstelik ülkemizdeki genel durum ve istihdam rakamlarındaki düşüşle birlikte, işsiz kalan insanlarımızın yeniden iş bulabileceklerine dair umutları da yok.  Böylesi bir ortamda emek dünyası ve sendikalarımız işçilerimizin haklarının korunması, çalıştıkları iş yerlerinin desteklenmesi için devlet desteği beklerken maalesef ki yalnız bırakılmışlardır. Bugün 1 Mayıs için iktidar sahiplerinin yapacağı allı pullu kutlamaların bir anlamı yoktur. İşçilerimiz göstermelik kutlamalar, süslü sözler değil, gerçek ve etkili çözümler ve destek beklemektedir. Unutulmamalıdır ki, işçinin durumu ülkenin durumu demektir. Ülkenin kalkınması isteniyorsa işçinin hakkının verilmesi, sorunlarının çözülmesi gerekir. İşçinin krizi ise ülkenin krizi demektir. Bugüne kadar bu durumu ciddiyetsizce ele alan, devlet ciddiyetinden yoksun olan iktidarın, işçinin haykırışını duyması ve sorunlarını çözmesinden başka çare yoktur.” dedi.

CHP İKTİDARI EMEĞİN VE ADALETİN İKTİDARI OLACAK

1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramının tam bir bayram gibi kutlandığı yerlerin de olduğunu sözlerine ekleyen ve bu iş yerlerinin CHP’li belediyeler olduğunu ifade eden Deniz Yücel, mesajını şu sözlerle tamamladı.

Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşundan gelen ruhu, emeği ve alın terini öncelikli kılmıştır. Sosyal adalet ve emeğin karşılığının tam anlamıyla verilmesi Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin de önceliğidir. CHP’nin emeğe verdiği değeri, emekçiye gösterdiği hassasiyeti belediyelerimize bakarak anlamak mümkündür. Sendikalaşmayı özendiren, işçinin sadece ücret anlamında değil, sosyal hakları ve insanca yaşam şartları anlamında da hakkını veren anlayışı, tüm CHP’li belediyelerde görmenin gururunu yaşıyoruz. Belediyelerimizdeki bu yönetim anlayışı, artık kaçınılmaz olan CHP iktidarının aynı zamanda emek, hak ve adalet iktidarı olacağının da en büyük göstergesidir. Türkiye ve işçilerimiz beceriksiz, hak, hukuk ve adalet tanımayan, emek sömürüsüne ve yandaş kalkındırmaya dayalı AKP iktidarına muhtaç değildir. 1 Mayısların tam anlamıyla bayram olarak kutlanacağı, işçimizin, işverenimizin ve tüm halkımızın baskıdan, krizden, ayrımcılıktan kurtulacağı günler yakındır. Emekçilerimizle omuz omuza kuracağımız emeğin iktidarında, kutlayacağımız 1 Mayısların çok yakın olduğunu biliyor, tüm işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde verdikleri mücadelede yanlarında olduğumuzu, bir kez daha ifade ediyorum.  

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Balçova Belediye Başkanı Yiğit: Görevime kaldığım yerden devam edeceğime olan inancım tam
Balçova Belediye Başkanı Yiğit: Görevime kaldığım yerden devam edeceğime olan inancım tam
CHP MYK kararları açıklandı: 26 İl Başkanı görevden alındı
CHP MYK kararları açıklandı: 26 İl Başkanı görevden alındı
Kahramanmaraşlılar Bornova'da kahvaltı programında buluştu
Kahramanmaraşlılar Bornova'da kahvaltı programında buluştu
Gözler o tarihe çevrildi: CHP'de mahkemelik olacak
Gözler o tarihe çevrildi: CHP'de mahkemelik olacak
Son Haberler
Balçova Belediye Başkanı Yiğit: Görevime kaldığım yerden devam edeceğime olan inancım tam
Balçova Belediye Başkanı Yiğit: Görevime kaldığım yerden devam...
CHP MYK kararları açıklandı: 26 İl Başkanı görevden alındı
CHP MYK kararları açıklandı: 26 İl Başkanı görevden alındı
Kahramanmaraşlılar Bornova'da kahvaltı programında buluştu
Kahramanmaraşlılar Bornova'da kahvaltı programında buluştu
Gözler o tarihe çevrildi: CHP'de mahkemelik olacak
Gözler o tarihe çevrildi: CHP'de mahkemelik olacak
Silifke Belediye Başkanı ile 18 şüpheli adliyeye sevk edildi
Silifke Belediye Başkanı ile 18 şüpheli adliyeye sevk edildi
İzmirli İş İnsanlarından Nefes Kredisi açıklaması
İzmirli İş İnsanlarından Nefes Kredisi açıklaması

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim