• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Depremzede çocuklara oyuncak ve kitap
Genel
Yayınlanma: 20 Şubat 2023 - 10:40

Depremzede çocuklara oyuncak ve kitap

Bornova Belediyesi depremzede çocuklar için oyuncak ve kitap bağışı kampanyası başlattı. Atatürk Kütüphanesi ve Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’nde toplanan oyuncak ve kitaplar, Bornova Belediyesi’nin deprem bölgesinde kuracağı 6 çadır kentte çocuklara dağıtılacak.

Genel
20 Şubat 2023 - 10:40
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Depremzede çocuklara oyuncak ve kitap
Depremden etkilenen çocuklara destek olmanın önemine vurgu yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Çocuklarımızın pek çoğu belki de deprem diye bir şeyin varlığından bile haberdar değillerdi.  Bu gerçekle sarsıcı bir şekilde karşılaştılar. Ailesinden kayıplar yaşayan, kayıp yaşamasa bile en güvenli bildiği evinin, yuvasının, okulunun yıkıldığını gören çocuklarımız oldu. Bu travmayı tamir etmek, yaşamla yeniden sağlıklı ilişki kurmalarını sağlamak için de elbirliği ile çalışacağız” dedi.

Birlikte atlatacağız

Deprem bölgesinde Bornova Belediyesi olarak hafta başından itibaren toplam 2 bin 500 çadırdan oluşan 6 çadır kent kuracaklarını hatırlatan Başkan İduğ, “Topladığımız oyuncak ve kitapları bu çadır kentlerde kalacak çocuklarımıza dağıtacağız. Umarım yaşadıkları travmayı atlatmalarında bir katkımız olur” diye konuştu. Başkan İduğ, depremin ilk gününden itibaren yardıma koşan Bornovalıları şimdi de çocuklara destek olmaya çağırdı.

Bornova Belediyesi’nin düzenlediği oyuncak ve kitap bağış kampanyasına katılmak isteyenler Atatürk Kütüphanesi ve Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’ne yeni ve eski oyuncakları teslim edebiliyor.

Oyuncak ve kitap bağışı için gelenler ise duygularını şöyle dile getirdi.

Emir Semerci Suphi Koyuncuoğlu Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi: Herkes depremzedeler için bir şeyler gönderiyordu ben de oradaki arkadaşlarıma kendi kitaplarımdan göndermek istedim. Geçmiş olsun Türkiye.

Elif Muhtaroğlu (Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi): Bornova Belediyesi depremzede çocuklar için kitap ve oyuncak bağışı topluyor. Ben de üniversite öğrencisi olarak bu bağışları yaptım. Tüm Bornova’da yaşayan insanlardan şunu istiyorum. O çocuklar kendilerini daha iyi hissedebilmek için oyuncaklara, kitaplara ihtiyaç duyuyorlar. Herkesten bağış yapmasını bekliyorum. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun.

Ben Gökçen Güney (Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi): Ülkemiz çok zor günler anlattı. Bunun etkileri hala devam ediyor. Bunun üstesinden hep birlikte gelmek adına yeniden hayata tutunmaya çalışan çocuklar için oyuncakları kitapları hep beraber topladık. Halkımızın da desteğiyle daha fazlasını toplamak, hep bareber bu zor günlerimizi atlatmak için yardımınızı bekliyoruz.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki: "Milletin iradesi, gerçekler ve vicdanlar susturulmaya çalışılıyor"
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü bir konu" diyerek vurguladı: "İstanbul'un dönüşümünde tüm belediyelerimizi paydaş olarak görüyoruz"
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Son Haberler
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan...
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü...
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen...
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da...
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
Başkan Kırgöz'den Deprem Bölgesi Ziyareti
Başkan Kırgöz'den Deprem Bölgesi Ziyareti

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim