• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Ege Üniversitesi Hukuk Fakültesine yeniden kavuştu
Genel
Yayınlanma: 02 Haziran 2021 - 14:13

Ege Üniversitesi Hukuk Fakültesine yeniden kavuştu

Genel
02 Haziran 2021 - 14:13
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ege Üniversitesi Hukuk Fakültesine yeniden kavuştu
Bülten 2021/0289           2 Haziran 2021

  Rektör Budak, “Üniversitemizin,  bölgemizin ve ülkemizin gelişiminde Hukuk Fakültemizin önemli katkıları olacak”

Ege Üniversitesi Hukuk Fakültesine yeniden kavuştu

İZMİR(Ege Ajans)- Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Ege Üniversitesi bünyesinde Hukuk Fakültesi kuruldu. Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden olan ve bilgi birikimini çeşitli bilim dallarında nesilden nesile aktaran Ege Üniversitesi bünyesinde hukuk fakültesinin kurulması ile birlikte fakülte sayısı 19’a ulaştı.

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulması ile kapatılması hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda Ege Üniversitesine bağlı Hukuk Fakültesi kurulması da yer aldı.

Ege Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Necdet Budak,  “Hepimizin bildiği gibi akademik kurumların sağlam temeller üzerinde kurulmaları, gelişmeleri ve yükselmeleri bu kurumların kültürlerine ve geleneklerine göre şekillenir. Küresel dönüşümün yanı sıra 21.yüzyıl dinamikleri doğrultusunda bilimsel altyapısını yeniden gözden geçiren üniversitemiz bünyesinde, köklü akademik geleneğinde var olan hukuk eğimini yeni bir fakülte ile kurumsal hale getiriyor. Kurulduğu 1955 yılından bu yana kendi geleneğini oluşturan Ege Üniversitesi bünyesinde 1978 yılında Hukuk Fakültesi kuruldu.  Üniversiteleri ve bağlı kuruluşlarını yeniden düzenleyen 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 1982 tarihinde yürürlüğe girmesi ile Ege Üniversitesi bünyesinden Dokuz Eylül Üniversitesi doğdu. Uzun çabalar sonucu kurulan Hukuk Fakültesi, mevzuat gereği yeni kurulan Dokuz Eylül Üniversitesine bağlandı. Ege Üniversitesi 66 yıllık eğitim ve bilim tecrübesini kullanarak nitelikli ve donanımlı hukukçular yetiştirebilme potansiyeline sahip bir yükseköğretim kurumu. Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden olan ve bilgi birikimini çeşitli bilim dallarında nesilden nesile aktaran üniversitemizin bünyesinde Hukuk Fakültesi kurulması ile ilgili senato kararını alarak Yükseköğretim Kurulu’na başvuru yaptık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Ege Üniversitesi Hukuk Fakültesi kuruldu. Desteklerinden ötürü başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç hocamıza ve bölge milletvekillerimize canı gönülden şükranlarımı sunuyorum. Fakültemizin  Üniversitemize, İzmir’imize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“Türkiye’de hukuk sektörünün iş yükü sürekli artıyor”

Türkiye’de hukuk sektörünün iş yükünün sürekli arttığını belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak,  “Gerek yargı alanında gerek özel sektörün birçok alanında gerekse yönetim alanında hukukçulara ihtiyaç duyuluyor.  Ülkemizin geleceği bakımından, Türk hukukçularının hukuk düzeni içinde kalkınmada, kültürel ve sosyal gelişme ile toplumsal barışın sağlanmasında çok önemli rolleri bulunuyor. Üniversitemizde Hukuk Fakültesi açılması, ülkemizin bu ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayacaktır.  Bölgemizde, hukuk eğitimi almak isteyen kişiler için yeni olanaklar yaratmak istiyoruz.  Köklü bir geçmişe ve ciddi imkânlara sahip üniversitemizin, diğer alanlarda olduğu gibi, hukukçu yetiştirilmesinde de bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğinden eminiz. Altmış yılı aşkın eğitim ve bilim tecrübemizi aktararak nitelikli ve donanımlı hukukçular yetiştirebilme potansiyeline sahibiz. Kurulan Hukuk Fakültesi, üniversitemizin gelişmesine önemli katkıları olacak.  Bununla birlikte hukuk alanına özgü uygulama ve araştırma merkezleri kurma olanağına da sahip olacağız. Üniversitemizde disiplinlerarası çalışmalara ve işbirliğine, hukuk bilim alanını eklemeyi amaçlıyoruz. Birçok fakültemizde halihazırda lisans ve lisansüstü düzeyde hukuk dersleri bulunuyor. Hukuk Fakültesinin öğretim elemanları, bu derslere katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit:
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit: "Derin bir üzüntü duydum"
Avrupa kapıyı araladı: Türk vatandaşlarına 5 yıla kadar vize
Avrupa kapıyı araladı: Türk vatandaşlarına 5 yıla kadar vize
‘Baban tutuklandı’ diyerek 1 milyon TL dolandırdı
‘Baban tutuklandı’ diyerek 1 milyon TL dolandırdı
Can Polat cinayetinde 4 şüpheli tutuklandı
Can Polat cinayetinde 4 şüpheli tutuklandı
Son Haberler
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit:
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit: "Derin bir üzüntü duydum"
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman görevden uzaklaştırıldı
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman görevden uzaklaştırıldı
Avrupa kapıyı araladı: Türk vatandaşlarına 5 yıla kadar vize
Avrupa kapıyı araladı: Türk vatandaşlarına 5 yıla kadar vize
‘Baban tutuklandı’ diyerek 1 milyon TL dolandırdı
‘Baban tutuklandı’ diyerek 1 milyon TL dolandırdı
Can Polat cinayetinde 4 şüpheli tutuklandı
Can Polat cinayetinde 4 şüpheli tutuklandı
Başkan Batur'dan Kordon'a hayırlı olsun ziyareti
Başkan Batur'dan Kordon'a hayırlı olsun ziyareti

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim