• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Röportajlar
  3. Gazeteci Ece İçmez'den Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Zeyrek Röportajı: "Halkın içinde değiliz, halk biziz!"
Röportajlar
Yayınlanma: 03 Temmuz 2024 - 11:31
Güncelleme: 04 Temmuz 2024 - 16:36

Gazeteci Ece İçmez'den Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Zeyrek Röportajı: "Halkın içinde değiliz, halk biziz!"

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa Belediyesi projeleri ve Türkiye gündemi hakkında bilgi vererek Gazeteci Ece İçmez'in sorularını yanıtladı.

Röportajlar
03 Temmuz 2024 - 11:31
Güncelleme: 04 Temmuz 2024 - 16:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gazeteci Ece İçmez'den Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Zeyrek Röportajı:

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa Belediyesi projeleri ve Türkiye gündemi hakkında bilgi vererek Gazeteci Ece İçmez'in sorularını yanıtladı.

Başkanım öncelikle biraz kendinizden bahseder misiniz?

- Mimar Ferdi Zeyrek. 16 Mart 1977 tarihinde Manisa’da doğdum. İlk, Orta ve Lise eğitimimi Manisa’mda tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünden mezun oldum. Askerlik görevimin ardından Manisa’da Mimari Projeler ve İç Tasarım işleri üzerine şirket kurdum. Manisa Mimarlar Odası’nda 7 yıl boyunca önce yöneticilik, daha sonra Başkanlık yaptım. Manisa Akademik Odalar Birliği’nde de görev aldım. 2012-2014 yılları arasında Manisaspor Yönetim Kurulu’na seçildim. Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, Şehzadeler Belediyesi Meclis Üyeliği ve İmar Komisyonu Üyeliği gibi görevlerde, şehrimizin yapılaşması ile imarında aktif rol üstlendim. Mensubu olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nde İl Başkanlığı da yaptım. Evli ve 3 kız çocuğu babasıyım. 31 Mart yerel seçimlerinde halkımızın büyük desteğiyle 74 yıl sonra bir tarih yazarak, manisa büyükşehir belediye başkanı seçildim.

 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hangi projeleri hayata geçirmek istiyorsunuz?

- Göreve gelmemizle birlikte şehrimizin kronik haline gelmiş olan sorunlarının tespiti noktasında yoğun bir çalışma yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. İmardan altyapıya, ulaşımdan sosyal projelere, içme suyundan yola asli belediyecilik hizmetlerimizin yanında bu şehirde yaşayan her bir hemşehrimin yüzünü güldürecek, onları mutlu edecek, kalplerine dokunacak projeler için çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz yaklaşık 3 aylık sürede bununla ilgili olumlu sinyalleri verdiğimize inanıyorum. Her zaman ve her ortamda vurguladığım gibi, ben Manisa’mı çok seviyorum. Sevdiğim şehrime en güzel hizmetleri kazandırmak ve ileride çocuklarıma gururla anlatacağım çalışmalara imza atmak tek gayemdir. Ben Manisa’da yaşayıp, hayatımın sonuna kadar buraya hizmet etmek istiyorum.

Ege Belediyeler Birliği (EBB) Başkanı seçildiniz neler söylemek istersiniz?

- İzmir’de gerçekleşen Ege Belediyeler Birliği’nin 2024 yılı Meclis Toplantısında; şahsımı göreve layık gören kıymetli üyelerin takdir ve destekleri ile başkan olarak seçildim. Ege Belediyeler Birliği’nde, tüm belediyeleri kapsayan ortak bir anlayışla yeni bir süreci başlatacağız. Daha güçlü, daha etkili, daha yetkin Ege Belediyeler Birliği’ni hep birlikte hayata geçireceğiz. Bu yeni süreçte, Ege’nin zengin potansiyelini ortaya çıkarmak ve bölgesel kalkınmayı hızlandırmak için Belediye Başkanlarım ve meclis üyesi arkadaşlarımla el birliğiyle çalışacağız.

Geçtiğimiz günlerde, Spilkent Toplu Konut Projesi’yle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiniz. Halkçı belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen projeye ilişkin önemli açıklamalar yaparak “Dar gelirlinin ev almasının imkansız olduğu günümüzde biz aylık 20 bin TL ödemeyle halkımızın ev almasına imkan sağlıyoruz.” diyerek müjdeyi verdiniz neler söylemek istersiniz?

- Spilkent Toplu Konut Projesi, bizden önceki dönemde temeli atılan ancak her yıl enflasyon bazında artan bir ödeme sisteminin olduğu projeydi. Biz bu projenin halkımızın yararına şekilde düzenlenmesi gerektiğine inandık. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak hem hak sahiplerinin hakkını korumak hem de müteahhit firmanın bu işi sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirmesi için güzel bir çalışmamız oldu. Mesela, 1+1 dairenin aylık taksiti ilk yıl için 20 bin TL, ikinci yıl için 30 bin TL, üçüncü yıl için 35 bin TL, dördüncü yılda 45 bin TL ve beşinci yılda 50 bin TL aylık ödemelerle ve ara peşinat sistemi ile birlikte 1+1 daireye sahip olunacak. Özetle önceki dönemde vatandaşlarımız, artan faizler ve enflasyon altında eziliyor; ne kadar ödeyeceğini bilmeden, aydan aya farklılık gösteren taksitlerle karşı karşıya kalıyordu. Artık riski vatandaşlarımız değil, belediye olarak biz aldık ve sabit kura geçtik. Bundan böyle hemşehrilerimiz ve hak sahipleri, 5 yıl boyunca ne ödediğini bilerek ev sahibi olacaklar.

 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından sıkça denetimler yapılıyor biraz bahsedebilir misiniz?

- Bizim önceliğimiz Manisalıların mutluluğu ve huzuru. Bu anlayışla tabi ki hiçbir vatandaşımızı üzmeden, kırmadan ve incitmeden denetim mekanizmasını işleyen hale getirmemiz gerekiyordu. Toplu taşımada klima denetimlerinden marketlerde fiyat ve etiket denetimine, hal denetiminden kaldırım işgallerine kadar görev ve sorumluluğumuzda bulunan tüm alanlarda zabıtamız görevini yapıyor ve yapmaya devam edecek. Bu şehir hepimizin.

Manisa'nın sizce acil çözülmesi gereken sorunu nedir?

- Manisa’mızda röportajın başında da vurguladığım gibi, kronik hale gelmiş bazı sorunlar var. Bunlardan bir tanesi de imar. Acilen çözülmesi gereken konuların başında bu geliyor. Şehrimizde yüksek kiralar, konut üretme sıkıntısı ve günden güne büyümenin getirdiği sorunlar var. Şehrimizin imar planlarının yapılması bunların çözümü için olmazsa olmaz. Geçmiş dönemde yapılan imar planlarında bariz olarak görünen hatalar elbette var. Bu nedenle Mimarlar Odası tarafından açılmış dava var ve şu an imar planları mahkemede. Ben bu kararların iptal edilmemesini umut ediyorum. Mahkemeden çıkabilecek olası bir ret kararı, Manisa’yı 3-4 yıl daha imar yapılamaz hale getirir. Mahkemeden ret kararı gelmesi durumunda elbette bir B planımız da var. Böyle bir gelişme yaşanması durumunda B planımızı hayata geçireceğiz.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunuz günden itibaren sürekli sahadasınız. Manisa halkının sizden ne gibi istekleri oluyor?

- Seçim dönemi çalışmalarımızda ve göreve geldiğimiz ilk andan itibaren hep sahada oldum. Sahada olmayı, hemşehrilerimizle bir arada bulunmayı, onların gönüllerine dokunmayı, taleplerine kulak vermeyi, şikayetlerine çözüm olmayı seviyorum. Her zaman “Halkın içinde değiliz, halk biziz!” anlayışıyla hareket ettik. Heyecanımız ve muhabbetimiz ilk günkü gibi uzun yıllar devam edecek. Hasret kaldığımız ne varsa Manisa'da yeşerecek.

 

Manisa halkından istekleriniz nelerdir?

- Halkımızın mutluluğu ve huzuru için göreve talip olduk. Onlar da bizlere inandı ve güvendi. Onlar isteyecek, biz yapacağız.

Röportaj için teşekkür ederim.

- Ben de sizlere teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarı ve kolaylık diliyorum.

 

 

 

# manisa büyükşehir belediye başkanı# ferdi zeyrek# manisa ferdi zeyrek# ferdi zeyrek röportajı# ece içmez# ece içmez röportaj
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Gazeteci Ece İçmez'den Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki Röportajı: Önceliğimiz sorun çözmek ve hizmet etmek
Gazeteci Ece İçmez'den Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki Röportajı: Önceliğimiz sorun çözmek ve hizmet etmek
Gazeteci Ece İçmez’den Çeşme Belediye Başkan adayı Esat Tanık Röportajı
Gazeteci Ece İçmez’den Çeşme Belediye Başkan adayı Esat Tanık Röportajı
Gazeteci Ece İçmez’den Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı Röportajı
Gazeteci Ece İçmez’den Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı Röportajı
Gazeteci Ece İçmez'den Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ Röportajı
Gazeteci Ece İçmez'den Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ Röportajı
Son Haberler
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan...
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü...
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen...
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da...
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
Enflasyon rakamları açıklandı
Enflasyon rakamları açıklandı

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim