İstanbul'da gözaltına alınan IŞİD'li Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildikten sonra yanında bulunan kesici aletle bir polis memurunu ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan Sinan Acar isimli polis memuru burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. İsyan ettiren olay sonrası, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı "olayın aydınlatılmasını, şüphelilerin yakalanmasını engelleme riski oluşturduğu" gerekçesiyle ilgili haberlere yayın yasağı getirdi.
İsyan ettiren olay, Vatan Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasında meydana geldi. İstanbul Emniyeti’ne bağlı polis ekipleri, canlı bomba ihtimali olan IŞİD üyesi olduğu öğrenilen 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Teröristler, Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Polis memurlarından biri araçtan indi.

Bu sırada araçtaki saldırgan, giysisinde sakladığı kesici bir cisimle önde oturan polis memuru Sinan Acar’a saldırdı.
POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU, İŞİD’Lİ ÖLDÜRÜLDÜOlay yerine çağrılan sağlık ekipleri yaralı polise müdahale etti. Ancak vücudunun üst kısmına ağır darbeler alan polis memuru kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

IŞİD’li şüpheli ise olay yerinde başka bir polis tarafından öldürüldü.
TERÖRİSTİN ÜZERİ YETERİNCE ARANMADI MI?
Canlı bomba şüphesi ile gözaltına alınan teröristin bıçağı emniyetin içine nasıl soktuğu, gözaltına alınmadan önce üzerinin yeterince aranıp aranmadığı, kelepçe takılıp takılmadığı, gibi isyan ettiren soru işaretleri için ise Emniyet ayrı bir soruşturma başlattı.
SORUŞTURMAYA YAYIN YASAĞI
Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili olarak kısıtlama kararı verildiğini duyurdu. Savcılık, saldırıyı gerçekleştiren teröristin de öldürüldüğü olaya ilişkin yazılı ve görsel medyada yapılan yayınların, olayın aydınlatılmasını, şüphelilerin yakalanmasını engelleme riski oluşturduğunu belirtti. Başsavcılık, bu gerekçeler ve ilgili yasalara göre soruşturmada kısıtlama kararı verildiğini duyurdu.