• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi çocukların sağlıklı beslenmesi ve gıda güvenliği için çalışıyor
Genel
Yayınlanma: 08 Aralık 2022 - 13:27

İzmir Büyükşehir Belediyesi çocukların sağlıklı beslenmesi ve gıda güvenliği için çalışıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi hamilelik döneminden başlayarak anne ve 0-3 yaş dönemindeki çocukların gelişimine destek sağlayan İzmir95 projesini büyütüyor.

Genel
08 Aralık 2022 - 13:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi çocukların sağlıklı beslenmesi ve gıda güvenliği için çalışıyor
Pilot bölge olarak belirlenen Konak, Menemen, Tire ve Menderes’te ev ziyaretleriyle başlatılan proje, şimdi kentin 30 ilçesinde atölye çalışmaları ve ebeveyn rehberliği programıyla sürecek. Çocukların sağlıklı gıdaya erişmesi için geliştirilen Süt Kuzusu projesi, özel eğitim okullarında yemek verilmesi uygulamaları sürerken aşevi günde 10 bin kişilik sıcak yemeği kentin arka sıralarındaki mahallelere ulaştırıyor.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal belediyecilik vizyonu doğrultusunda kadın ve çocuklara destekler sürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (BÜPAM) Bebek95 Erken Çocukluk Birimi ile yürüttüğü İzmir95 projesiyle hamilelik ve doğum sonrasında anneye ve çocuğa destek veriliyor. Pilot bölgeler Konak, Menemen, Tire ve Menderes’te başlatılan projeyle bu yıl binin üzerinde ev ziyareti yapıldı. 2 süpervizör, 3 ev ziyaretçisi ve 1 psikolojik danışman ve 1 psikoloğun görev aldığı proje kentin 30 ilçesinde yaygınlaştırılıyor.

Anneler kendini güvende hissediyor
Adını Dünya Sağlık Örgütü tarafından 3 yaşında sağlıklı bir çocuğun ortalama boyu olarak kabul edilen 95 cm’den ilhamla alan proje kapsamında, ev ziyaretçileri bölgelerde belirlenen gebe kadınlarla, gebeliğinin yedinci ayında başlayarak doğum öncesinde 3 kere ve doğumdan sonra 2 haftada bir kere olmak üzere çocuk bir yaşına gelene kadar aileyi toplamda 27 defa ziyaret ediyor. Bu görüşmelerde bebeğin sağlıklı büyümesi için gerekli bilgilendirmeler yapılıyor. Bebeğin gelişimini destekleyen oyunlar ile kitapları ailelere tanıtarak bebek ve anneyle bu etkinlikleri sürdürüyor.

Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü İzmir95 projesiyle anneler de kendini daha güvende hissediyor. Aileler sosyal yardımlardan spor faaliyetlerine kadar Büyükşehir Belediyesi’nin tüm hizmet ve projeleriyle buluşturuluyor.


Temel Mesajlar Kampanyası başlatılıyor
0-3 yaş dönemindeki bebekleri ve ebeveynlerini kapsayacak şekilde uykudan beslenmeye kadar her konuda seminerler de düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kentin 30 ilçesinde atölye çalışmaları ve ebeveyn rehberliği programlarını devreye alacak. Anne ve 0-3 yaş arası çocukların birlikte katılacağı atölyelerde “Sevginizi Gösterin”, “Onunla Konuşun”, “Birlikte Oyun Oynayın”, “Sayın, Eşleştirin, Sıralayın”, “Onunla Okuyun”, “Kendinize İyi Bakın”dan oluşan 6 mesaj üzerinden Temel Mesajlar Kampanyası başlatılacak. Programla, 0-3 yaş çocukların aileleri ve çevrelerinde farkındalık yaratılması hedefleniyor.
2023 yılının Mart ayında başlatılacak ebeveyn rehberliği programıyla ise anne bebeğin birlikte katıldığı yaklaşık bir saatlik grup oturumları yapılacak. Program 13 ay ve sonrasında çocukların fiziksel, sosyal ve duygusal gelişim ihtiyaçları ile annelerin sosyalleşme ve sosyal destek ihtiyaçlarını bir grup ortamında karşılamaları için geliştirildi.

Her doğan çocuk geleceğimiz
İzmir Büyükşehir Belediyesi 0-3 ay arası bebeği olan ailelerin ihtiyaçlarına katkı sağlamak amacıyla “Hoş geldin Bebek Seti” dağıtmayı da sürdürüyor. Bu yıl yaklaşık 10 bin aileye bu seti ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, projeyi İzmir’in 30 ilçesinde eşzamanlı yürütüyor. Proje kapsamında ailelere bebek çantası, eldivenli alt-üst zıbın seti, şapka, battaniye, emzirme önlüğü, banyo havlusu, Prof. Dr. Selçuk Şirin tarafından kaleme alınan 1 Milyon Kitap seti (İlk Kitabım, Elma, Ay Dede, Günaydın, Renkli Ninniler, Hoş geldin) ve yeni doğan bebek adına dikilen fidan sertifikası veriliyor.

Yeni doğandan üniversiteye kadar beslenme desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi bebeklerin ve okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi, güvenilir gıdaya ulaşması için ailelere de düzenli desteğini sürdürüyor. Desteğe ihtiyacı olduğu belirlenen 66 bin 484 aileye gıda paketinden sıcak yemeğe, hijyen malzemelerinden nakit desteğine kadar pek çok başlık altında sosyal yardım ulaştırıyor.
Süt Kuzusu Projesi kapsamında ise her ay düzenli olarak 1-2 yaş arası 61 bin 265, toplamda 30 ilçede 115 bin çocuğa süt dağıtılıyor. Başkan Tunç Soyer’in “Başka bir tarım mümkün” söylemiyle hayata geçirdiği sağlıklı, sürdürülebilir tarım uygulamalarıyla süt alımı ve dağıtımı İzmir’in geneline yayılarak hem üretici hem çocuklar desteklendi.
İzmir’in arka mahallerinde 80 bin aileye düzenli olarak gıda paketi ulaştırılıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Aşevi’nin günlük üretim kapasitesi 10 binden 20 bine çıkarıldı.
10 Bizİzmir Dayanışma Noktası ve mobil ikram araçlarıyla 14 mahallede günlük 10 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı yapılıyor.
Üniversite öğrencilerine destek olmak için 6 noktada çorba durakları oluşturdu, 2022 yılında toplam 72 bin 620 kişilik çorba dağıtımı gerçekleştirdi.
Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İ.Y.T.E, Katip Çelebi Üniversitesi, Demokrasi Üniversitesi, Bakırçay Üniversitesinde günde 5 bin öğrenciye akşam yemeği veriliyor.
Özel öğrencilerin eğitim gördüğü 29 özel eğitim okulu, 21 engelli derneğine öğlen yemeği desteği sağlanıyor. Toplam 50 kuruma günlük ortalama 3 bin kişilik öğle yemeği ulaştırıyor.
12 yatılı kuruma günlük ortalama bin 600 kişilik sıcak yemek desteği veriliyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri son dört yılda 510 bin kapıyı 7,5 milyon defa çalarak sosyal ve maddi destek sağladı. 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki: "Milletin iradesi, gerçekler ve vicdanlar susturulmaya çalışılıyor"
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü bir konu" diyerek vurguladı: "İstanbul'un dönüşümünde tüm belediyelerimizi paydaş olarak görüyoruz"
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Son Haberler
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan...
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü...
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen...
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da...
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
6. Ege Ekonomik Forumu başladı
6. Ege Ekonomik Forumu başladı

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim