• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden temizlik için güç birliği
Genel
Yayınlanma: 05 Ocak 2023 - 11:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden temizlik için güç birliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer merkezdeki ilçelerin belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Kentin temizliği gündemiyle yapılan toplantıda Başkan Tunç Soyer, “Gücümüzü birleştirip şehrimizin daha temiz olması için çözümler üreteceğiz” dedi.

Genel
05 Ocak 2023 - 11:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden temizlik için güç birliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Tertemiz İzmir” hedefi doğrultusunda kentin her noktasına temizlik çalışmaları devam ediyor. Başkan Tunç Soyer merkezdeki ilçelerin belediye başkanlarıyla Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde bir araya gelerek çöplerin toplanması, atıkların ayrıştırılması, gürültü kirliliği gibi konularda koordinasyon toplantısı yaptı. Toplantıya Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya katıldı. Toplantıda ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı ile Genel Sekreter Yardımcıları Şükran Nurlu ve Ozan Yılmaz da katıldı.

Soyer: “Attığımız mütevazi adımların karşılığını görüyoruz”
Çöpleri ayrıştırma konusunda vatandaşlarda bir bilinç oluştuğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Attığımız adımların karşılığını görüyoruz. Aradaki farkı görebiliyorum. Biz belediye başkanları olarak bir arada bu konuda güç birliği yaparsak toplumu sürüklemek ve buradan yeni bir şey başlatmak mümkün. Bütün mesela senkronizasyon sağlamak, ortak irade ortaya koyup işbirliği yaparak sonuç elde etmek” dedi.

“Vatandaş için faydalı olana kafa yoracağız”
Başkan Tunç Soyer ilçe ilçe yeni modeller belirlenebileceğini söyleyerek, “Her ilçe belediye başkanı arkadaşımın kendi çalışma yolu var. Hepsinde aynı modeli uygulamak gibi bir zorunluluk yok. Bornova'da bambaşka bir model ortaya koyabiliriz, Buca'da bambaşka. Önemli olan başkanların iradesi doğrultusunda o şehrin temizlenmesine Büyükşehir ve ilçe belediyesinin nasıl bir çözüm üreteceğine ve verimli olacağına kafa yormak” diye konuştu.

“Şirketlerle müzakere edeceğiz”
Atık toplayan diğer şirketlerle de görüşeceklerini ifade eden Başkan Soyer, “Şirketlerle önümüzdeki günlerde masaya oturacağız. Onların ekmeğinde gözümüz yok ama belli kriterlerle ve kurallara uygun olarak yapılması meselesini müzakere edeceğiz. Uymayanların ruhsatlarının iptali gibi ilçe ve büyükşehir düzeyinde ayrı girişimlerimiz olacak” dedi.

“Buluşmalar sıklaşacak”
Toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Soyer, “Bizim yaptığımız anketlerden, ölçümlerden sadece mevzuat sınırları içinde değil aramızdaki koordinasyonu ve senkronizasyonu artıracak ne tür çalışmalar yapabileceğimizi konuştuk. Özellikle çöplerin toplanmasında, atıkların ayrıştırılarak toplanmasında, gürültü kirliliği gibi birçok başlıkta neler yapabileceğimizi masaya yatırdık. Buluşmalar sıklaşacak. Daha çok bir araya geleceğiz. Sosyal yardımlar konusunda gibi... İzmirli, ilçe belediyesi ya da Büyükşehir Belediyesi yetkili diye ayırmıyor. Eğer şehirde kirlilik varsa İzmir kirli oluyor. Bizim bu perspektiften bakarak gücümüzü aynı noktaya odaklandırıp verimi artıracak, sonucu iyileştirecek bir çalışma yapmamız lazım” dedi.

Toplantıda ilçe belediye başkanları da fikirlerini gündeme getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Güven Eken de toplantıda bilgi verdi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki: "Milletin iradesi, gerçekler ve vicdanlar susturulmaya çalışılıyor"
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü bir konu" diyerek vurguladı: "İstanbul'un dönüşümünde tüm belediyelerimizi paydaş olarak görüyoruz"
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Son Haberler
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan...
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü...
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen...
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da...
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
Kahraman polis Fethi Sekin şehadetinin 6. yılında anılıyor
Kahraman polis Fethi Sekin şehadetinin 6. yılında anılıyor

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim