• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir'de 9 Eylül Coşkusu
Genel
Yayınlanma: 09 Eylül 2020 - 14:58

İzmir'de 9 Eylül Coşkusu

Genel
09 Eylül 2020 - 14:58
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmir'de 9 Eylül Coşkusu
İzmir'in kurtuluşunun 98. yıldönümü etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle devam etti. Türk Yıldızları ve Solotürk, tören boyunca selamlama uçuşu yaptı. Törende konuşan Başkan Soyer, 9 Eylül'ün dünya halklarına örnek bir bağımsızlık mücadelesi olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 9 Eylül etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı'ndaki resmi törenle devam etti. Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekillerinden Kani Beko, Atila Sertel, Sevda Erdan Kılıç, Özcan Purçu, Murat Bakan, Bedri Serter, MHP İzmir Milletvekilleri Tamer Osmanağaoğlu ile Hasan Kalyoncu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekillerindenMahmut Atilla Kaya, Necip Nasır, Cemal Bekle, İzmir'deki üniversitelerin rektörleri, siyaset ve iş dünyasının temsilcileri katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Tören boyunca selamlama uçuşu yapan Türk Yıldızları ile Solotürk, gökyüzüne ay ve yıldız çizdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı da törende okundu.



“Dünya halklarına örnek bir bağımsızlık mücadelesi”

Daha sonra konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül'ün İzmir’in kurtuluşu ve Cumhuriyet’e giden taşların döşendiği sürecin başladığı gün olduğunu söyledi. Dünya halklarına örnek bir bağımsızlık mücadelesi ve özgürlük hikayesinin ilk cümlelerinin 98 yıl önce burada, İzmir’de yazıldığını belirten Tunç Soyer, “Şüphesiz her ülkenin, her milletin tarihinde zaferler ve kahramanlık destanları var. Ve elbette her toplum, bu destan ve öykülerle haklı bir övünç yaşar. Ancak bize kahramanlarımızın bıraktığı destan, bu şehrin parçası olan bizleri, çok ayrı gururlandırıyor” dedi.



“9 Eylül sadece bir kentin işgalden kurtuluşunun yıldönümü değil”

9 Eylül'ün tüm dünyaya gözdağı veren emperyalist güçlerin yenilmez olmadığının, birlik içinde ve inanç dolu bir toplum karşısında çaresiz kaldıklarının kanıtı olduğunu ifade eden Tunç Soyer, coşkuyla kutlanan 9 Eylül'ün, bu nedenle sadece bir kentin işgalden kurtuluşunun yıldönümü olmadığını söyledi. Soyer, bu kritik tarihin aynı zamanda topyekun bir mücadele ile sömürgeci anlayışlara geçit verilmeyeceğini ve tüm halklar için umudun var olduğunu gösterdiğini aktardı. Başkan Soyer, “İzmir’in kurtuluşuyla bayraklaşan mücadele; Ortadoğu’dan Afrika’ya, Güney Amerika’dan Asya’ya kadar dünya halkları için esaretten bağımsızlığa, karanlıktan aydınlığa çıkışın ilham kaynağı oldu” diye konuştu.



“İnsanlık tarihinin en büyük direnişi”

Başkan Soyer, 9 Eylül ruhunun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ekonomide ve siyasette onurlu bir varoluş mücadelesi ile dünya sahnesine çıkan Türkiye Cumhuriyeti’nin ayak sesi olduğunu kaydetti. Soyer şunları söyledi: “İzmir’in Cumhuriyet’i ve temsil ettiği tüm değerleri bu kadar sahiplenmesi; demokrasinin temellerinin atıldığı bir şehir olması ve bir halkın bağımsızlığa kavuştuğu, zafer kazandığı 9 Eylül ruhu ile ilgilidir. İzmir'in kurtuluşunun 98’nci yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve her türlü zorluğa rağmen insanlık tarihinin en büyük direnişini gerçekleştirenleri, minnet ve rahmetle anıyorum. Onların cesaret ve kararlılığının hepimize ilham kaynağı olmasını diliyorum.”



İzmir Hükümet Konağı’na bayrak çekildi

Cumhuriyet Meydanı’ndaki programın ardından İzmir Valiliği önündeki törene geçildi. Burada da 98 yıl önce ilk birliklerin İzmir’e girişi canlandırıldı. İzmir Valiliği'nde Türk bayrağının göndere çekildiği anlar, herkesi yeniden duygulandırdı. Ardından birlik komutanı İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'e Türk bayrağı verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de birlik komutanına plaket verdi. Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Namık Kemal Çalışkan da Anıtkabir Komutanlığı'ndan aldığı bayrağı Vali Köşger'e verdi. Soyer'e de şehitliklerden alınan topraklar verildi. Tören, bu görüntülerle sona erdi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cevdet Yılmaz:
Cevdet Yılmaz: "Adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz"
Bakan Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ile görüştü
Bakan Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ile görüştü
Ömer Çelik, Katar Büyükelçisi Al-Henzap ve Başkatip Al-Thani ile görüştü
Ömer Çelik, Katar Büyükelçisi Al-Henzap ve Başkatip Al-Thani ile görüştü
Kaynak Değil, Zihin Meselesi: Bir Yenilenme Çağrısı
Kaynak Değil, Zihin Meselesi: Bir Yenilenme Çağrısı
Son Haberler
Cevdet Yılmaz:
Cevdet Yılmaz: "Adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz"
Bakan Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ile görüştü
Bakan Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ile görüştü
Ömer Çelik, Katar Büyükelçisi Al-Henzap ve Başkatip Al-Thani ile görüştü
Ömer Çelik, Katar Büyükelçisi Al-Henzap ve Başkatip Al-Thani ile...
Kaynak Değil, Zihin Meselesi: Bir Yenilenme Çağrısı
Kaynak Değil, Zihin Meselesi: Bir Yenilenme Çağrısı
CHP’li isim ortaya çıkardı: Aynı parselde yaklaşık 5 kat fark, ‘sıfır metrekare’ye ödeme
CHP’li isim ortaya çıkardı: Aynı parselde yaklaşık 5 kat fark,...
D vitamini takviyesi, Coronavirüse karşı etki sağladı
D vitamini takviyesi, Coronavirüse karşı etki sağladı

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim