• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir merkezli 12 ilde FETÖ operasyonu
Genel
Yayınlanma: 08 Kasım 2022 - 10:17

İzmir merkezli 12 ilde FETÖ operasyonu

İzmir merkezli 12 ilde, FETÖ/PDY'nin TSK ve sivil unsur yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 28 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Genel
08 Kasım 2022 - 10:17
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmir merkezli 12 ilde FETÖ operasyonu
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri ve (TSK) sivil unsur yapılanmasında yer alan ve ankesörlü/sabit hatlardan ya da büfelerde kurulu kontörlü telefonlardan iletişim kurduğu tespit edilen 5'i Kara Kuvvetleri, 8'i Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına ve 1'i Jandarma Genel Komutanlığı'na mensup 4'ü muvazzaf 14 asker, 13'ü darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi ve 1'i ihraç polis memuru olmak üzere toplam 28 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin gözaltına alınması için İzmir merkezli 12 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin 3'ü Üsteğmen, 10'u Astsubay ve 1'i Uzman Çavuş rütbesinde olduğu öğrenildi.

MERSİN MERKEZLİ 3 İLDE FETÖ OPERASYONU

Mersin merkezli 3 ilde FETÖ'nün güncel yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı, 15 şüpheli için gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün güncel yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. Emekli öğretmen, eski askeri okul öğrenci, meslekten ihraç edilmiş polis ve askerlerin de aralarında olduğu 15 şüpheli tespit edildi. Şüphelileri yakalamak için Mersin, Kars ve Hakkari'de şafak vakti baskınlar yapıldı. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri için emniyete götürüldü. Polisin adreslerdeki aramaları sürüyor.

İSTANBUL MERKEZLİ 5 İLDE FETÖ OPERASYONU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında  FETÖ/PDY terör örgütünün örgütsel iletişim modeli olan ankesörlü telefon kartları ve ankesör/büfe gibi sabit hatlardan ardışık arandığı tespit edilen ve örgütsel mensubiyetlerine dair itirafçı beyanı bulunan şüpheliler tespit edildi. Hava, Kara, Deniz ve Jandarma Kuvvetleri Komutanlığına mensup görevde bulunan 3 astsubay, 4 subay ile ihraç edilen 2 eski askeri personelin şüpheliler arasında olduğu ortaya çıktı. 

Yapılan araştırmalarda yine ankesör/büfe gibi sabit hatlardan ardışık arandığı tespit edilen ve askeri okullara giriş sınavında örgüt üyelerini askeri okullara yerleştirmek için kullanılan kodlama bilgisi bulunduğu yönde tespit yapılan 18 kapatılan askeri okul öğrencisi ile FETÖ/PDY mahrem yapılanmasında mahrem imam oldukları tespit edilen 7 sivil mahrem imam olmak üzere toplam 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 

İstanbul merkezli 5 farklı ilde şüphelilerin yakalanması için yapılan operasyonlarda 27 şüpheli yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanması çalışmaları devam ediyor. 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki: "Milletin iradesi, gerçekler ve vicdanlar susturulmaya çalışılıyor"
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü bir konu" diyerek vurguladı: "İstanbul'un dönüşümünde tüm belediyelerimizi paydaş olarak görüyoruz"
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Son Haberler
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan...
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü...
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen...
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da...
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
Ege Üniversitesi'nde deney sırasında patlama: Biri öğretim üyesi 2 yaralı
Ege Üniversitesi'nde deney sırasında patlama: Biri öğretim üyesi 2 yaralı

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim