• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Belediyeler anaokulu ve anasınıfı açamaz
Genel
Yayınlanma: 25 Kasım 2024 - 16:07

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Belediyeler anaokulu ve anasınıfı açamaz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, Belediyelere gönderdiğimiz yazı kreşlerle alakalı değildir, kreşle...

Genel
25 Kasım 2024 - 16:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Belediyeler anaokulu ve anasınıfı açamaz
Bakan Tekin'in A Haber'deki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İBB'NİN 'KREŞLER KAPATILIYOR' İDDİASI

Özgür Özel'e gerçekten acıyorum. Kendi siyasi partisi içerisinde manipülasyon içinde. Mevzunun aslı şu; Belediyelere gönderdiğimiz yazı kreşlerle alakalı değildir, kreşle alakalı olamaz. Kreşler bizim bakanlığımızın yetki ve sorumluluğumuzun alanı dışındadır. Bizim herhangi bir belediyeye kreşi kapatın, ya da şu kritere göre açın gibi bir şey söyleme durumumuz yoktur. Toplumu manipüle etmek için söylüyorlar, yalan söylüyorlar.

Biz bir yazı yazarken CHP ya da diğer partili diye bir yazı yazmayız. Mevzuat içeriğinde bir yazı yazarız. Kreşlerle ilgili bizim hiçbir yazımız yok. Bizim bahsettiğimiz anaokulları ve anasınıfları ile ilgili yazıdır.

"ÖZEL VE İMAMOĞLU NE YAPTIĞINI BİLMİYOR"

Bu metin CHP'nin anayasa mahkemesine yaptığı başvuruda Belediyelerin anasınıfı ya da anaokulu açmada verilen hakkı AYM'de iptal ettirmek için yaptıkları başvurudur. Belediyeler ana okulu açamazlar, açmamalıdır deniyor. Belediye kanunun ilgili maddesini iptal ediyor 2007'de. Bakanlığımız iptal kararı sonrası hiçbir belediyeye anaokulu açma yetkisi vermemiştir. O sebepten dolayı diyorum ki Özel ya da İmamoğlu ya kendi partilerinin ne yaptığını bilmiyorlar, ve ya okuduklarını anlamamışlar. Ya da okuduklarını anladılar ama işlerine gelmedikleri için yalan söylemeyi kendi siyasi rantları için doğru buldular. Yahut CHP kendi içindeki siyasi kavgaların kurbanı oldu. Bu tür yanlış bilgiler vererek kamuoyunda itibarı sarsılıyor.

Bizim yazımızda kreşlerin kapatılmasıyla ilgili herhangi bir yazımız yok. Diyoruz ki Belediyeler ana okulu ya da ana sınıfı açamaz, bu yeni uygulanan bir durum değil. 

Bunlar açılmışlar, bize şikayet geldikçe denetliyoruz. Yasal olarak böyle bir hakkınız yok deyip okulları kapatıyoruz. Şimdi de aynı şeyi yapıyoruz. CHP, ilgili iptal davası için gerekçelerinden bir tanesi Belediyeler böyle bir okul yapabilirler bunları Milli Eğitime devredebilirler. Bizim sorunumuz yok. Okul yapıp bize devredebilirler.

Kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor, bu konuda biz tamamen hukukun gereği olarak üzerimize düşen görevi yerine getirip yazımızı yazdık. Resmi yazımız da buradadır. Anayasa kararına atıfta bulunarak ana sınıfının açılmasına yetkisi yoktur. CHP hukuku kendisine göre okuyor, bu tür ifadeyi kullanmasına acıdım.

Öğrencilerimizin ve velilerimizin sorunlarını biz çözeriz. Kimseyi mağdur etmeyiz. 36 ay üzerindeki çocuklar bizim kapsamımızda. MEB'in denetim yetkisi bu okulun fiziki altyapısı, öğretmen her şey bizim bakanlığımızın denetimleri altındadır.

Hukuka aykırı bir iş yapıyorlar. Ekrem İmamoğlu ya da CHP'nin geleneğinde hukuk kavramı gibi başka kavramlar olduğu gibi kendi perspektiflerine göre yorumluyorlar. İmamoğlu'nun açıklaması da öyle bir şey.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Kaç öğretmen ataması yapacağımız bizim kendi prosedürlerimize tabi. Kamu bütçesinin ayırabileceği kaynak da önemli. Bu yıl da aynı şekilde ne kadar öğretmen ataması yapacağımızı bütçe kanunu belirlendikten sonra yapacağız. Biz 120'nin üzerinde branşta öğretmen ataması yapıyoruz. Elektronik ortamda bütün öğretmenlerle ilgili bilgiler yer alır.

65 bin okulumuz bilgileri girdikten sonra hangi branştan ne kadar öğretmene ihtiyacımız olduğu ortaya çıkar. İl bazlı olarak hangi illerde daha çok ihtiyaç var branş bazlı atamalarımızı yaparız. El değmeden yürüyen bir sistemdir.

Son atamada en çok öğretmen ataması yaptığımız 2 il Şanlıurfa ve Şırnak. Sınıf öğretmenlerine, rehberlik öğretmenliği branş olarak bizim için öncelikli sıradaydı.

Cumhurbaşkanımızın başbakan olduğu dönemden bu yana son yaptığımız atama ile 800 bin öğretmen ataması yapılmış durumda.

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki: "Milletin iradesi, gerçekler ve vicdanlar susturulmaya çalışılıyor"
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü bir konu" diyerek vurguladı: "İstanbul'un dönüşümünde tüm belediyelerimizi paydaş olarak görüyoruz"
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Son Haberler
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan...
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü...
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen...
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da...
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık tazminat davası
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık tazminat davası

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim