• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Öğrenciler 21. kez Atatürk'ün huzurunda
Genel
Yayınlanma: 21 Kasım 2022 - 10:56

Öğrenciler 21. kez Atatürk'ün huzurunda

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’i hiç görmemiş öğrenciler için bu yıl 21. kez Anıtkabir ziyareti düzenledi. İzmir ve Bursa kulüplerinin organizasyonuyla düzenlenen ziyarette yaklaşık 180 öğrenci ATA’sının huzurunda buluştu.

Genel
21 Kasım 2022 - 10:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Öğrenciler 21. kez Atatürk'ün huzurunda
10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası ve 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Rotaryenler, Anıtkabir’i daha önce hiç görmemiş gençlerle birlikte Anıtkabir’e gitti. 21 yıldır devam eden geleneksel Anıtkabir ziyaretinde İzmir’den trenle, Bursa’dan otobüsle Ankara’ya gelen çocuklar Anıtkabir ziyareti sonrasında 1. ve 2. Türkiye Büyük Millet Meclisi, İsmet İnönü Pembe Köşk ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi ile gün boyu süren 40-50 km’lik bir panoromik Ankara turu gerçekleştirdi. İzmir’den Rotary e-kulüp, Bursa’dan Demirtaş Rotary Kulübü organizasyonunda yaklaşık 180 öğrenci unutamayacakları bir gün yaşadı.

 

 

İzmir’den Ankara’ya trenle düzenlenen bu seyahatin birçok disiplini de içinde barındırdığını dile getiren Rotary e-kulüp üyesi ve organizasyonun tren seyahati ile yapılması fikrini veren Halil Alkış, “Atamızın huzurunda başlayan bu ziyarette gençlerimiz hem Ankara’yı gezip öğrenmiş hem de İzmir-Ankara arası tren ile yolculuk yaparak seyahat kurallarını öğrenmiş oluyorlar. Destek veren ve aramızda olan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Organizasyonun Bursa ayağını yürüten Demirtaş Rotary Kulübü üyesi Ahmet Benli ise, “Her dönem büyük gurur ve keyifle gerçekleştirdiğimiz Anıtkabir gezimiz, Bursa Uludağ Rotary Kulübümüz başta olmak üzere Nilüfer, Bademli, Demirtaş, Kuzey Yıldızı, Yeşil, Bursa, Tophane, Özlüce, Gökdere, Heykel, Çekirge, İnegöl olmak üzere 13 kulübümüzün desteğiyle gerçekleştirilmiş olup, Atamızın ziyareti ve saygı duruşu, Kurtuluş Müzesi ziyareti , İzmir grubumuz ile buluşma, 1. ve 2. Meclis ziyareti ile devam ederek, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü ziyareti ile sona ermiştir. Bu projeye katkı ve destek sağlayan kulüp ve katılımcılara sonsuz teşekkürler” diye konuştu.

21 yıldır süren bu projenin önemine dikkat çeken Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Serdar Durusüt ise, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğünü, gelecek nesillere anlatmanın başlangıcı olan Anıtkabir ziyareti bizim için çok önemlidir. Rotary kulüpleri her yıl bu görevi yerine getirirler. Ölümünden 84 yıl sonra bile vatanı için yaptıklarının değeri unutulmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

# Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki: "Milletin iradesi, gerçekler ve vicdanlar susturulmaya çalışılıyor"
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü bir konu" diyerek vurguladı: "İstanbul'un dönüşümünde tüm belediyelerimizi paydaş olarak görüyoruz"
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Son Haberler
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan...
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü...
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen...
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da...
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
Denizkent Kafe'de Glutensiz menü dönemi başladı
Denizkent Kafe'de Glutensiz menü dönemi başladı

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim