• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Şanlıurfa'da 'pes' dedirten olay: AFAD kıyafeti giyip evlerden hırsızlık yaptılar!
Genel
Yayınlanma: 08 Şubat 2023 - 20:12

Şanlıurfa'da 'pes' dedirten olay: AFAD kıyafeti giyip evlerden hırsızlık yaptılar!

Şanlıurfa’da, yardım kuruluşlarına ait kıyafetleri giyerek, riskli görüldüğü için boşaltılan evlerden hırsızlık yaptıkları belirlenen 2 kişi, polis...

Genel
08 Şubat 2023 - 20:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Şanlıurfa'da 'pes' dedirten olay: AFAD kıyafeti giyip evlerden hırsızlık yaptılar!
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Şanlıurfa’da yardım kuruluşlarına ait kıyafetleri giyerek, riskli görüldüğü için boşaltılan evlerden hırsızlık yaptıkları belirlenen 2 kişi, polis tarafından yakalandı. Polis, evlerin boşaltıldığı semtlerde devriye atarak şüpheli kişiler üzerinde kimlik sorgulaması yaptı.

 

Kentin simgesi olan tarihi Balıklıgöl’deki Rızvaniye Camisi'ni minaresi ve revaklarında yıkılmalar oldu. Balıklıgöl’ün temiz ve berrak suyu ise yaşanan deprem felaketinin ardından çamur rengine döndü. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Balıklıgöl’deki bu değişimi görenler, tedirgin oldu. Gölde balıkların yüzeye çıkmadığı görüldü.

 

Şanlıurfa'da arama kurtarma çalışmaları devam ediyordaha fazla video için

BABA VE OĞLU 56, BİR ÇOCUK İSE 53 ST SONRA KURTARILDI

Bu arada, Birecik ilçesi Meydan Mahallesi’ndeki Kaya Apartmanı’nın enkazında AFAD ve Mardin İtfaiye ekiplerinin devam eden arama kurtarma çalışmalarında 56 saat sonra Müslüm Kaya (60) ve oğlu Serhat Kaya (27) sağ kurtarıldı. Baba ve oğul, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bölgede enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Şanlıurfa kent merkezinde yıkılan binaların enkazı altında kalanların kurtarılması için de AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yenişehir Mahallesi'nde çöken 5 katlı İbrahim Şelli Apartmanı'nın enkazından 1 yaşındaki bebek, 53 saat sonra çıkarıldı. Bebek, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Depremde ilk yıkılan bina olan İpekyol Caddesi’nde Osman Ağan Apartmanı'nda oturan Sadık Saçaklı, eşi Leyla, çocukları Furkan, Azra ve anneanne Ayşe Sade'nin ise cansız bedenlerine ulaşıldı.

FUAR ALANI DEPREMZEDELERLE DOLUP TAŞTI

Öte yandan Şanlıurfa ve ilçelerini etkileyen depremin ardından kendilerini korunaklı ve güvenli olarak buldukları fuar alanına akın eden vatandaşlarla dolup taştı. Kadın, çocuk yaşlı ve hastaların yerleştiği fuar alanında vatandaşlar için en çok ısıtıcı, battaniye ve gıda ihtiyaçlarının bulunduğu görüldü.

Depremin olduğu gün 3 çocuğuyla birlikte fuar alanına geldiğini ifade eden Ahmet Gök, “Depremden çok şükür ailece kurtulduk. 3 gündür burada kendimizi korumaya çalışıyoruz. Depremden sonra şimdi soğuk ve açlıkla mücadele veriyoruz. Oldukça fazla insanın barındığı bu alana battaniye ve gıda takviyesi acil yapılması gerekiyor” dedi.
9 çocuğuyla birlikte fuar alanında kaldığını belirten emekli öğretmen Veysi Yorgun ise bölgede koordinasyon eksikliğinin yaşandığını söyledi. Depremin olduğu ilk gün çok korktuğunu ifade eden Suriyeli 3 çocuk annesi Mediya Halaf ise “deprem günü kendimiz zor bela dışarı attık. Şimdi buraya sığındık ancak soğuktan dolayı yatamıyoruz. 2 çocuğumdan haber alamıyorum. Telefonum yok burada, karton serecek bir şey bulamıyoruz” diye konuştu.

İLAÇ VE EKMEK SIKINTISI YAŞANIYOR

Şanlıurfa’da depremin ardından kent merkezinde ilaç, ekmek, elektrik, akaryakıt sıkıntısının devam ettiği bildirildi. Özellikle toplu alanlarda yaşayan vatandaşların çocuklarında üst solunum yolu enfeksiyonu görüldüğü öğrenildi.

ŞANLIURFA’DA 127 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Şanlıurfa’da depremde 127 kişinin hayatını kaybettiği 2 bin civarında vatandaşın ise yaralandığı kaydedildi. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki: "Milletin iradesi, gerçekler ve vicdanlar susturulmaya çalışılıyor"
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü bir konu" diyerek vurguladı: "İstanbul'un dönüşümünde tüm belediyelerimizi paydaş olarak görüyoruz"
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Son Haberler
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan...
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü...
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen...
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da...
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
Enkaz altındakileri arayıp dalga geçen şahıs tutuklandı
Enkaz altındakileri arayıp dalga geçen şahıs tutuklandı

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim