• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Serviste unutulan Alperen Sakin'in ölümüyle ilgili önemli gelişme
Genel
Yayınlanma: 16 Ocak 2019 - 13:27

Serviste unutulan Alperen Sakin'in ölümüyle ilgili önemli gelişme

Genel
16 Ocak 2019 - 13:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Serviste unutulan Alperen Sakin'in ölümüyle ilgili önemli gelişme
Serviste unutulan Alperen Sakin'in ölümüyle ilgili önemli gelişme... Sanıkların tekrar yargılanmasına başlandı. İzmir'in Çiğli ilçesinde anaokulu servisinde unutulan Alperen Sakin'in (3) ölümüne neden olmakla suçlanan servis sürücüsü Taner İşgören'in de aralarında bulunduğu 1'i tutuklu, 6 sanığa verilen 5 yıl ile 9 yıl arasındaki hapis cezası kararlarının temyiz edilmesinin ardından, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'ndeki yargılamaya devam edildi. Duruşmada mütalaasını veren savcı, yerel mahkemenin kararının bozulmasını, tutuklu sanık Taner İşgören, tutuksuz sanıklar Yurdagül İşgören, Bekir G. ve Dilara K. hakkında 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Ayrıca savcı, 'vahim ihmaller silsilesi neticesinde ölüme neden olmak'tan ise bu cezalarda yarı oranına kadar artırım talep etti.
Çiğli'nin Köyiçi Mahallesi'nde, 15 Ağustos 2017 tarihinde meydana gelen olayda, Buket- Serkan Sakin çiftinin oğulları Alperen Sakin, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Çiğli Özel Sevgi Yumağı Anaokulu'na götürülmek üzere servis minibüsü şoförü Taner İşgören (47) ile rehber personel Dilara K.'ye (17) teslim edildi. Öğrenciler indirildiği sırada Dilara K., ağlayan bir öğrenciyi alarak, okula girdi. Serviste uyuyan Alperen'i fark etmeyen sürücü, aracı okulun yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan boş arsaya çekti. Sıcak havada serviste unutulan küçük çocuk, yaşamını yitirdi. Olayın ardından, anaokulunun sahibinin de aralarında bulunduğu 6 sanık hakkında 'taksirle adam öldürmek ve delilleri yok etmek' suçlarından dava açıldı. Geçen 19 Temmuz'da Karşıyaka 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, Alperen'in ölümünde ihmali oldukları ve delilleri yok etmeye teşebbüs ettikleri gerekçesiyle sanıklardan Taner İşgören'e 9 yıl, rehber personel Dilara K.'ye 9 yıl, servis minibüsü şoförü Taner İşgören'in eşi ve aynı zamanda anaokulunun sahibi olan Yurdagül İşgören'e 5 yıl, diğer görevliler Arzu G.'ye 6 yıl, Bekir G.'ye 5 yıl, Ahmet S.'ye 5 yıl hapis cezası verildi.

SANIKLARIN TEKRAR YARGILANMASINA BAŞLANDI

Kararların temyiz edilmesinin ardından İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nce yapılan incelemede, yerel mahkemenin yaptığı yargılamada bazı eksikliklerin bulunduğu gerekçesiyle, sanıkların tekrar yargılanmasına başlandı. Bu arada 14'üncü Ceza Dairesi heyetinin, yerel mahkemedeki yargılama sırasında hazırlanan bilirkişi raporunu yetersiz bulması üzerine yeniden hazırlattığı rapora göre, kreş sahibi Yurdagül İşgören, asli kusurlu bulunmuştu. Bunun üzerine bu yargılamada Yurdagül İşgören, serbest bırakıldı.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI, CEZALARDA ARTIRIM İSTEDİ

14'üncü Ceza Dairesi'nde görülen üçüncü duruşmaya, tutuksuz sanıklar kreş sahibi Yurdagül İşgören, Dilara K., Ahmet S., Arzu G., Bekir G., Alperen Sakin'in ailesi, tarafların avukatları ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen katıldı. Tutuklu sanık Taner İşgören ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada ilk olarak Dilara K.'nin savunmasını yapmasından sonra Cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı.
Yerel mahkemenin kararının bozulmasını isteyen savcı, tutuklu sanık Taner İşgören, tutuksuz sanıklar Yurdagül İşgören, Bekir G. ve Dilara K. hakkında 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Ayrıca savcı, 'vahim ihmaller silsilesi neticesinde ölüme neden olmak'tan ise bu cezalarda yarı oranına kadar artırım talep etti. Savcı ayrıca, sanıklardan Arzu G. hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar, yine Ahmet S. için ise 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istedi. Taraflara savunmaları için ek süre verilmesini de isteyen savcı, Taner İşgören'in yeniden yargılanması için de duruşma açılmasını talep etti.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cevdet Yılmaz:
Cevdet Yılmaz: "Adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz"
Bakan Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ile görüştü
Bakan Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ile görüştü
Ömer Çelik, Katar Büyükelçisi Al-Henzap ve Başkatip Al-Thani ile görüştü
Ömer Çelik, Katar Büyükelçisi Al-Henzap ve Başkatip Al-Thani ile görüştü
Kaynak Değil, Zihin Meselesi: Bir Yenilenme Çağrısı
Kaynak Değil, Zihin Meselesi: Bir Yenilenme Çağrısı
Son Haberler
Cevdet Yılmaz:
Cevdet Yılmaz: "Adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz"
Bakan Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ile görüştü
Bakan Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ile görüştü
Ömer Çelik, Katar Büyükelçisi Al-Henzap ve Başkatip Al-Thani ile görüştü
Ömer Çelik, Katar Büyükelçisi Al-Henzap ve Başkatip Al-Thani ile...
Kaynak Değil, Zihin Meselesi: Bir Yenilenme Çağrısı
Kaynak Değil, Zihin Meselesi: Bir Yenilenme Çağrısı
CHP’li isim ortaya çıkardı: Aynı parselde yaklaşık 5 kat fark, ‘sıfır metrekare’ye ödeme
CHP’li isim ortaya çıkardı: Aynı parselde yaklaşık 5 kat fark,...
Dünyada yaşam kalitesi en iyi olan şehirler
Dünyada yaşam kalitesi en iyi olan şehirler

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim