• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Torbalı Belediyesi Hatay'da yaraları sardı
Genel
Yayınlanma: 20 Şubat 2023 - 14:30

Torbalı Belediyesi Hatay'da yaraları sardı

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları başta olmak üzere birbirinden önemli çalışmalara imza atan Torbalı Belediyesi ekibi, bugün ilçeye döndü.

Genel
20 Şubat 2023 - 14:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Torbalı Belediyesi Hatay’da yaraları sardı
Geçtiğimiz gün gönderilen ikinci ekip ise bölgede çalışmalarına devam ediyor. Deprem felaketinin hemen ardından 2. gün Torbalı’dan deprem bölgesine giden ekip, arama-kurtarma çalışmaları başta olmak üzere birbirinden önemli işler yaptı. Cenazelerin enkazdan çıkarılması,  bölgedeki depremzedelere erzak-kıyafet dağıtımı ve oluşturulan Çadırkent’te depremzedeleri ağırlayan ekip, Hatay’ın tamamına dokundu. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi ile beraber koordinasyon merkezi oluşturan Torbalı Belediyesi, ilk yerleştiği bölgenin üs olmasını da sağladı. Yalnızca Torbalı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yer aldığı merkezde belediye ekibi bölgeye lojistik destek sağladı. TDU Savunma Sistemleri A.Ş. tarafından Torbalı Belediyesi’ne teslim edilen 350 metrekarelik çadır bölgenin en önemli lojistik deposu olarak görev yapmaya devam ediyor. Ayrıca ekip, Torbalı’da yaşayan ve bölgede yakınlarına ulaşamayan vatandaşlar için de köprü görevi gördü. Öte yandan Torbalı Belediyesi personeli olan Salih Samet Gönülverdi bölgede bulduğu bir çanta dolusu parayı da jandarma ekiplerine teslim etti.

TEKİN: “PERSONELLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

Bugün ilçeye dönen ekibi Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, belediye personeli ve vatandaşlar karşıladı. Ekipteki kahramanlar ile teker teker sarılan Başkan Tekin, hizmetlerinden ötürü teşekkür etti. Tekin yaptığı açıklamada “Depremden sonra bölgeye ilk personel gönderen belediyelerden biriyiz. Arkadaşlarımız bölgede ciddi çalışmalarda bulundu. Kurduğumuz 350 metrekarelik insani yardım çadırıyla Hatay’da lojistik üs haline geldik. Arama kurtarma çalışmalarına destek olmanın yanı sıra başta koordinasyon olmak üzere birçok alanda büyük özveri gösteren personellerimizle gurur duyuyoruz. Hiçbiri dönmek istemedi ancak hem onların sağlıkları hem de oradaki insanlara daha kapsamlı yardımcı olabilmemiz adına yeni ekibimizi geçtiğimiz günlerde gönderdik. Ayrıca orada görev alan arkadaşlarımızdan hem ilçemizde hem de afet bölgesinde neler yapabileceğimizi de görüştük. Öncelikle Torbalı’da afet merkezleri kuracağız. Buralarda çeşitli eğitimler gerçekleşecek. Hem arama kurtarma hem de afet sonrası çalışmalar için gerekli çalışmalar burada yapılacak. Deprem bölgesinde yaşıyoruz. Bir arama kurtarma ekibi de kuracağız. Koordinasyonun ne kadar önemli olduğunu bu depremde gördük. Biz Torbalı olarak artık daha profesyonel adımlar atmalıyız. Arkadaşlarımız bununla ilgili çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki: "Milletin iradesi, gerçekler ve vicdanlar susturulmaya çalışılıyor"
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü bir konu" diyerek vurguladı: "İstanbul'un dönüşümünde tüm belediyelerimizi paydaş olarak görüyoruz"
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Son Haberler
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan tepki:
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli gelmişti! Dilek İmamoğlu'dan...
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı!
Bakan Kurum'dan 'Kentsel dönüşüm' çağrısı! "Deprem siyaset üstü...
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden ayrıldı
Sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen...
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da Başkent'te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sürücüler dikkat! Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: 23 Nisan'da...
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
Ege Ulaşım’dan 23 Nisan’a anlamlı kutlama
10 ilde eğitim tarihleri belli oldu
10 ilde eğitim tarihleri belli oldu

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim