• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Tunç Soyer düğmeye bastı: İzmir'de operasyon sırası İZSU'da
Genel
Yayınlanma: 20 Haziran 2019 - 11:27

Tunç Soyer düğmeye bastı: İzmir'de operasyon sırası İZSU'da

Genel
20 Haziran 2019 - 11:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Tunç Soyer düğmeye bastı: İzmir'de operasyon sırası İZSU'da
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde başlayan değişim fırtınası sürüyor.  Göreve geldikten sonra Büyükşehir Belediyesi’nin ana idari yapısında bazı değişiklikler yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, son olarak belediye şirketlerinin yönetimlerini değiştirmişti. Sürpriz isimlerin de aralarında bulunduğu birçok kişiye yeni görev veren Soyer, bu kez rotayı İZSU Genel Müdürlüğü’ne çevirdi. İzmir’de su yatırımları başta olmak üzere altyapı, kanalizasyon, arıtma tesisleri gibi önemli işleri idare eden en önemli kurumlar arasında bulunan İZSU’da Genel Müdür Fügen Selvitopu emekliliğini istemişti.

Selvitopu’nun ardından İZSU Genel Müdürlüğü’ne vekaleten atanan ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllar Fen İşleri Daire Başkanlığı, Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde de bulunan Canbek, Soyer’in kararlarını belirlenen isimlere tebliğ etti.

YATIRIM VE PROJELERE ÖZEL İNCELEME!
Buna göre, İZSU’da yıllardır görev yapan yatırım, projeler, su yapıları ve emlak-istimlak gibi teknik birimlerden sorumlu olan Genel Müdür Yardımcısı Dr. Suzan Gök’ün emekliliği istendi. Ayrıca, Gök’e bağlı olarak çalışan Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Saim Ulutaş da emeklilik dilekçesi vererek kurumdan ayrıldı.  Başkan Soyer,  göreve geldikten sonra belediye birimleri ve İZSU’dan brifingler almış en problemli yer olarak yatırım ve altyapı projelerinin üretildiği bu bölümlerden şikayetlerin geldiğine kanaat getirmişti. Yine, aynı genel müdür yardımcılarına bağlı diğer daire başkanlarına da “görevlerinizden ayrılın” mesajı verildi. Bu isimler arasında, Projeler Daire Başkanı Alp Ulusoy, Yapı ve Su İşleri Daire Başkanı Erkan Aksu ile Emlak-İstimlak Daire Başkanı Levent Sınmaz’ın bulunduğu öğrenildi.

SADECE BİR KADIN KALDI
Başkan Soyer’in operasyon listesinde Genel Müdür Yardımcısı Tülay Yılmaz da yer aldı. İZSU’da su isale, arıtma tesisleri ve dağıtımı gibi suyun İzmirlilerle buluşması konusunda çalışan daire başkanlıkları ve birimlerin başında bulanan Yılmaz’ın da emekliliği istendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Aziz Kocaoğlu döneminde Genel Sekreter Yardımcısı olarak çalışan ve bir süredir İZSU’da genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Serpil Baran ile de yollar ayrıldı. Yeni Genel Müdür Vekili Canbek, Baran’ın emekli olmasını istedi. Baran, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kocaoğlu’nun Bornova’dan transfer ettiği isimler arasında yer alıyordu. İZSU’da abone işleri, ticaret müdürlüğü, insan kaynakları, destek hizmetleri gibi idari birimleri yöneten isim olan Baran’a Başkan Soyer’in kararı tebliğ edildi.

 

Genel Müdür Selvitopu ile birlikte dört kadın genel müdür yardımcısının daha yönettiği İZSU Genel Müdürlüğü’ndeki değişimden sadece Genel Müdür Yardımcısı Gülay Demircioğlu etkilenmedi. Kurumun, içme suyu ve kanalizasyon, makine ikmal ve tesisler gibi daire başkanlıklarının başındaki isim olan Demircioğlu’nun görevde kalacağı fakat kurum şemasındaki yerinin değiştirilebileceği öğrenildi. Demircioğlu’na, istifası istenen Genel Müdür Yardımcısı Baran’a bağlı olan daire başkanlıkları ve birimlerin bağlanabileceği ifade edildi.

KİMLER GELEBİLİR?
İZSU’da başlayan değişim fırtınasında genel müdür yardımcılığına atanması beklenen isimler arasında iki kritik isim bulunuyor. Özellikle yaz aylarında yoğunlaşan mesaisiyle vatandaşların en çok talepte bulunduğu birim olan Kanalizasyon Daire Başkanı Onur Demirci’nin genel müdür yardımcılığına atanması bekleniyor.  Güney ve Kuzey olarak ikiye ayrılan İzmir genelinde kanalizasyon hizmetlerini yöneten Demirci’nin idaresinde aynı zamanda atık su pompa istasyonları da bulunuyor.

Yine, bir üst kademeye atanması beklenen isimlerden birisi de İçmesuyu ve Kanalizasyon Daire Başkanı Filiz Yıldız… Yarımada, Nif, Menderes ve Gediz olarak  4’e ayrılan İzmir genelinde içme suyuna yönelik çalışmaları yapan Daire Başkanı Yıldız’ın Genel Müdür Yardımcılığı’na getirilmesi bekleniyor.

Öte yandan boşalan üçüncü genel müdür yardımcılığı koltuğuna ise Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Ali Hıdır Köseoğlu’nun atanabileceği ifade ediliyor.  Karşıyaka eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın Mersin’den transfer ederek Karşıyaka’da 5 yıldır çalıştığı isim olan Köseoğlu, İZSU Genel Müdürlüğü görevini istemişti.  Köseoğlu’nun talebi, Başkan Soyer’den karşılık bulmadı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Seferihisar Belediyesi'ne operasyon
Seferihisar Belediyesi'ne operasyon
Özel'den dikkat çeken '26 Temmuz' çıkışı!
Özel'den dikkat çeken '26 Temmuz' çıkışı!
Emniyetteki akılalmaz tiyatro mahkemede ifşa oldu
Emniyetteki akılalmaz tiyatro mahkemede ifşa oldu
Kız yurdunda yangın; öğrenciler tahliye edildi
Kız yurdunda yangın; öğrenciler tahliye edildi
Son Haberler
Seferihisar Belediyesi'ne operasyon
Seferihisar Belediyesi'ne operasyon
Özel'den dikkat çeken '26 Temmuz' çıkışı!
Özel'den dikkat çeken '26 Temmuz' çıkışı!
Emniyetteki akılalmaz tiyatro mahkemede ifşa oldu
Emniyetteki akılalmaz tiyatro mahkemede ifşa oldu
Kız yurdunda yangın; öğrenciler tahliye edildi
Kız yurdunda yangın; öğrenciler tahliye edildi
İmam Hatip Derneği yurdunda skandal görüntüler!
İmam Hatip Derneği yurdunda skandal görüntüler!
Erdoğan: İzmir'e su verdik
Erdoğan: İzmir'e su verdik

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim