• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Röportajlar
  • Gündem
  • Genel
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Yerel
  • YAZARLAR
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Yerli Covid-19 aşısı Turkovac'da önemli gelişme
Genel
Yayınlanma: 14 Ekim 2021 - 13:28

Yerli Covid-19 aşısı Turkovac'da önemli gelişme

Yerli Covid-19 aşısı Turkovac’da önemli bir aşama daha kaydedildi. Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş, konu hakkında açıklamalarda bulundu. Başhekim Ateş, “Turkovac aşımız Coronavac ile yaptığımız Faz-2 B çift kör randomize çalışmada hem güvenli olduğu saptandı hem de etkinlik noktasında olumlu verilerimiz var” dedi.

Genel
14 Ekim 2021 - 13:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yerli Covid-19 aşısı Turkovac’da önemli gelişme

Turkovac Faz-3 A rapel doz çalışması hakkında bilgiler veren, Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş, “Daha önce Covid-19 enfeksiyonu geçirmemiş gönüllülere yapılacak bir rapel doz çalışmasıdır. Çalışmanın özelliği ise Faz-3 A dediğimiz açık etiketli bir çalışma. Yani gönüllümüz, gönüllülük kriterlerini taşıdığı takdirde bu aşıyı kendi seçiyor. İsteyen gönüllümüze Coronavac, isteyen gönüllümüze de Turkovac yapıyoruz. Çalışma yaklaşık 7 bin 400 kişilik bir çalışma. İki kollu, 3 bin 700 Turkovac 3 bin 700 Coronavac gönüllüsü dahil edeceğiz. Dün itibariyle gönüllülerimizi almaya başladık. Çok fazla gönüllü başvurusu var. Şu anda gönüllüleri kriterlere göre seçmeye başladık. An itibariyle 100'ün üzerinde gönüllünün kriterlere uygun olduğunu saptadık ve şu anda aşılamaya başlamış bulunmaktayız. Faz-3 A çalışmamıza 41 merkezde başladık. Büyükşehirlerimiz Ankara, İstanbul, Adana, Gaziantep, Bursa dahil olmak üzere 41 merkezde Faz-3 A çalışmalarımızı yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

"Daha önce de belirttiğimiz gibi 111 Turkovac, 111 Coronavac gönüllüsü üzerinde çift kör randomize bir çalışma tamamladık"

Faz-3 A çalışması öncesinde tamamlanan Faz-2 B çalışması hakkında da bilgiler veren Başhekim Doç. Dr. Ateş, “Bu çalışmadan önce Faz-2 B Rapel doz çalışmasını yaptık. Daha önce de belirttiğimiz gibi 111 Turkovac, 111 Coronavac gönüllüsü üzerinde çift kör randomize bir çalışma tamamladık. Dün itibariyle birinci aydaki etkinlik verilerimizi son gönüllümüzün de antikor düzeylerine bakara etkinlik verilerimize ulaştık. Tabi ki bu Faz-2 B çalışmamızın hem etkinlik hem de güvenlik verilerinin olumlu olması üzerine Faz-3 A çalışmamıza başladık. Buradan şöyle bir müjde verebiliriz; Turkovac aşımız Coronavac ile yaptığımız Faz-2 B çift kör randomize çalışmada hem güvenli olduğu saptandı hem de etkinlik noktasında olumlu verilerimiz var” şeklinde konuştu.

"Bazı parametrelerde çok daha iyi sonuçlar elde ettik, bazı parametrelerde de benzer yanıtlar elde ettik"

Faz-2 B çalışması kapsamında Coronavac ile karşılaştırmalı olarak incelendiğinin ve bu sonuçların nasıl olduğunun sorulması üzerine cevap veren Başhekim Doç. Dr. Ateş, “Burada karşılaştırma aşısı olduğu için Delta'ya Alfa'ya ve orijinal Wuhan virüsüne karşı antikor titrelerini inceledik. Bazı parametrelerde çok daha iyi sonuçlar elde ettik, bazı parametrelerde de benzer yanıtlar elde ettik. Bir aşının Acil Kullanım Onayı (AKO) alabilmesi için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından belirlenen bazı kriterler var. Bu kriterlere uyum sağlandığı takdirde gerekli komisyonlar bir araya gelip etkinlik verilerini inceleyerek Acil Kullanım Onayı vereceklerdir” dedi.

 

Utku Şimşek

  İLGİLİ HABER Yerli aşı TURKOVAC İzmirde gönüllü vatandaşlara ilk kez uygulandı Yerli aşı 'TURKOVAC' İzmir'de gönüllü vatandaşlara ilk kez uygulandı

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kız yurdunda yangın; öğrenciler tahliye edildi
Kız yurdunda yangın; öğrenciler tahliye edildi
İmam Hatip Derneği yurdunda skandal görüntüler!
İmam Hatip Derneği yurdunda skandal görüntüler!
MHP’de 2 başkan birden istifa etti
MHP’de 2 başkan birden istifa etti
Kılıçdaroğlu grup toplantısı yolunu ihraçlarla açıyor
Kılıçdaroğlu grup toplantısı yolunu ihraçlarla açıyor
Son Haberler
Kız yurdunda yangın; öğrenciler tahliye edildi
Kız yurdunda yangın; öğrenciler tahliye edildi
İmam Hatip Derneği yurdunda skandal görüntüler!
İmam Hatip Derneği yurdunda skandal görüntüler!
MHP’de 2 başkan birden istifa etti
MHP’de 2 başkan birden istifa etti
Kılıçdaroğlu grup toplantısı yolunu ihraçlarla açıyor
Kılıçdaroğlu grup toplantısı yolunu ihraçlarla açıyor
Balçova’da Milli heyecan dev ekrana taşınıyor
Balçova’da Milli heyecan dev ekrana taşınıyor
Taliban heyeti Türkiye'ye geldi
Taliban heyeti Türkiye'ye geldi

Ana Sayfa
Röportajlar
Gündem
Genel
Ekonomi
Politika
Dünya
Yerel
YAZARLAR
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Egeningazetesi / Egenin gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim