Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, 31 Mart'taki yerel seçimle ilgili açıklama yaptı. Güven, Türkiye vatandaşlarının sisteme iki kere kayıt olmasının söz konusu olmayacağını söylerken "Mükerrer seçmen olmadığı gibi sahte seçmen de yok, hayali seçmen de yok" dedi.Güven, özetle şunları söyledi:
- 24 Haziran seçimlerinde 736 iken bu seçim döneminde beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı için kaydı dondurulan seçmen sayısı 56 bin 495.
- Bugün itibarıyla Türkiye'de mevcut seçmen sayısı 57 milyon 93 bin 985.
- Seçmen kütüklerinde 100 yaş üzerinde 6 bin kişi görünce, şüphelendiğimiz kayıtları incelettik. Bu 6 bin kişi, ölü olanlar kayıttan düşüldü.
- Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, sisteme iki kere kayıt olması söz konusu değil. Mükerrer seçmen olmadığı gibi sahte seçmen de yok, hayali seçmen de yok. Seçmen nerede kayıtlı olursa olsun ancak bir kez kayıt olabiliyor.





